Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση προσερχόμενος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Adenauer, στο Βερολίνο

DHLWSH_ABROADΞεκαθάρισα ότι η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής δε φτάνει, χρειάζονται και αναπτυξιακά μέτρα, γι’ αυτό για την ελληνική πλευρά είναι μεγάλης κρισιμότητας η δημιουργία του ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου. Προσπαθούμε εδώ και έναν χρόνο για την δημιουργία αυτού του Ταμείου και νομίζω πια, από αυτά που ειπώθηκαν από τη συνάντηση,  μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα δείτε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως από τη συνάντηση αυτή φεύγω αισιόδοξος. Βεβαίως, από τη δική μας πλευρά, πρέπει πάντοτε να κάνουμε την δουλειά μας. Το μήνυμα είναι αποφασιστικότητα για την ελληνική κυβέρνηση στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων μας. Γίνεται απολύτως κατανοητό ότι δεν μπορεί η πολιτική να είναι μονόπλευρη.

DHLWSH_ABROADΠροσερχόμενος στην εκδήλωση του ιδρύματος Konrad Adenauer στο Βερολίνο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότης Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκαθάρισα ότι η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής δε φτάνει, χρειάζονται και αναπτυξιακά μέτρα, γι’ αυτό για την ελληνική πλευρά είναι μεγάλης κρισιμότητας η δημιουργία του ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου. Προσπαθούμε εδώ και έναν χρόνο για την δημιουργία αυτού του Ταμείου και νομίζω πια, από αυτά που ειπώθηκαν από τη συνάντηση,  μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα δείτε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως από τη συνάντηση αυτή φεύγω αισιόδοξος. Βεβαίως, από τη δική μας πλευρά, πρέπει πάντοτε να κάνουμε την δουλειά μας. Το μήνυμα είναι αποφασιστικότητα για την ελληνική κυβέρνηση στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων μας. Γίνεται απολύτως κατανοητό ότι δεν μπορεί η πολιτική να είναι μονόπλευρη».

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο