Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση σχετικά με Αναπτυξιακό Νόμο

newspaper_glasses_4_120x80

Παρότι αναζητήσαμε, δε βρήκαμε ιδιαίτερα σημεία καινοτομίας στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με το ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΑΝ για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο:

«Παρότι αναζητήσαμε, δε βρήκαμε ιδιαίτερα σημεία καινοτομίας στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Από το ενημερωτικό σημείωμα που κατατέθηκε στη Βουλή προκύπτει η εντύπωση πως η πολυδιαφημισμένη καινοτόμος προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν μια ακόμα επικοινωνιακή άσκηση. Σε πολλά δε σημεία, ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις παρουσιάζονται ως καινούριες.

Η Νέα Δημοκρατία, με τις δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της από τις 7 Ιουλίου, έχει ξεκαθαρίσει ότι προτιμά ένα Αναπτυξιακό Νόμο που θα δίνει έμφαση κυρίως στα φορολογικά κίνητρα, για λόγους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Χωρίς να παραγνωρίζονται, φυσικά, καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων. Ένα νόμο που θα επικεντρώνεται, επίσης, σε τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης, όπως είναι ο τουρισμός, η πράσινη επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες.
 
Σημειώνουμε ότι, ενώ φέρνει σε συζήτηση αυτό το νέο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση:
 
– Αυξάνει με το φορολογικό νόμο την επιβάρυνση των επιχειρήσεων.
– Καθυστερεί τις πληρωμές του δημοσίου και δεν επιστρέφει το ΦΠΑ.
– Χρονοτριβεί με μια σειρά προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά, δεχόμενη γι’αυτό παρατηρήσεις από την Τρόικα.
– Έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
– Και την ίδια περίοδο, έχει περιορίσει τη δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ 16 φορές κάτω!
Αυτή η πολιτική δεν είναι αναπτυξιακή. Είναι πολιτική που ρίχνει τις επιχειρήσεις και την αγορά σε ένα βαθύ τέλμα ύφεσης. Λιγότερος χρόνος στην επικοινωνία και περισσότερος στην ουσία, θα μπορούσε, ίσως, να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο