Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση σχετικά με τη ρευστότητα στην αγορά

akriveia_120x80

Η ύφεση βαθαίνει. Η αγορά στεγνώνει. Αλλά οι υποσχέσεις και οι διακηρύξεις δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη ρευστότητα στην αγορά:

«Όπως φαίνεται από τα στοιχεία των ίδιων των παραγωγικών φορέων η ρευστότητα των επιχειρήσεων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί αντισταθμιστικούς μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της. Το ΕΣΠΑ είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, κολλημένο εκεί που η σημερινή Κυβέρνηση το παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2009. Ο προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων περιορίστηκε κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ έχει συρρικνωθεί κατά 16 φορές την ίδια περίοδο. Η τρόικα παραπονείται για το ΕΣΠΑ. Η αγορά για τη χρηματοπιστωτική ασφυξία. Και ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας για το βάλτωμα των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.

Το Υπουργείο Οικονομίας μιλάει για 9,5 δισ. που δήθεν θα διοχετευτούν φέτος στην αγορά.  Τα μισά περίπου από αυτά είναι προγράμματα του ΕΣΠΑ που καθυστερούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς εκταμιεύσεις για τις επιχειρήσεις και την αγορά. Τα άλλα μισά είναι θεωρητικώς εγγυήσεις του ΤΕΜΠΜΕ για τραπεζικά δάνεια με επιτόκιο υπερδιπλάσιο από το περσινό, που-σε πείσμα των εξαγγελιών- δεν προχωρούν παρά ελάχιστα.

Η ύφεση βαθαίνει. Η αγορά στεγνώνει. Αλλά οι υποσχέσεις και οι διακηρύξεις δεν λύνουν το πρόβλημα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο