Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση σχετικά με την Οδηγία για την αποζημίωση από καρτέλ

kx_dilosi1-300x200Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα ότι μετά από προσπάθειες σχεδόν τριών μηνών της Ελληνικής Προεδρίας κατέστη εφικτό να υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε σχέση με την οδηγία για την αποζημίωση από καρτέλ, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οδηγία για την αποζημίωση σε περιπτώσεις καρτέλ, δημιουργεί φυσικά ένα καινούριο τοπίο στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και προστατεύει πληρέστερα τους καταναλωτές. Η Ελλάδα χωρίς καθυστερήσεις θα προχωρήσει στην υιοθέτηση αυτής της οδηγίας, έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να προστατεύονται πληρέστερα. Ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης σαν και τη σημερινή το αξίζουν ακόμα περισσότερο.

kx_dilosi1-300x200«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα ότι μετά από προσπάθειες σχεδόν τριών μηνών της Ελληνικής Προεδρίας κατέστη εφικτό να υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε σχέση με την οδηγία για την αποζημίωση από καρτέλ, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οδηγία για την αποζημίωση σε περιπτώσεις καρτέλ, δημιουργεί φυσικά ένα καινούριο τοπίο στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και προστατεύει πληρέστερα τους καταναλωτές. Η Ελλάδα χωρίς καθυστερήσεις θα προχωρήσει στην υιοθέτηση αυτής της οδηγίας, έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να προστατεύονται πληρέστερα. Ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης σαν και τη σημερινή το αξίζουν ακόμα περισσότερο».

 

– Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα για τη σχετική Οδηγία για την αποζημίωση από καρτέλ, εδώ


Μετάβαση στο περιεχόμενο