Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση σχετικά με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας για ΜμΕ

Το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ούτε και με την εξαγγελία των ίδιων προγραμμάτων συνεχώς και αδιαλείπτως.

Σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ούτε και με την εξαγγελία των ίδιων προγραμμάτων συνεχώς και αδιαλείπτως. Απαιτείται συγκεκριμένη πολιτική δράση.

Πέρσι το ΠΑΣΟΚ έκανε κριτική για το ΕΣΠΑ και μετά καθυστέρησε έξι μήνες για να διορίσει Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων. Πέρσι τέτοια εποχή παρουσιάζονταν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Φέτος είναι στο ίδιο στάδιο χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο. Πέρσι, στο πρώτο εξάμηνο, το ΤΕΜΠΜΕ έδωσε εγγυήσεις για περίπου 40.000 δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Φέτος, την ώρα που η αρμόδια Υπουργός μιλάει για Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι εγκρίσεις είναι μόνο 2.500. Η δραστηριότητα, δηλαδή, του ΤΕΜΠΜΕ έπεσε δέκα έξι  φορές κάτω.

Μόνη απάντηση στο πρόβλημα των επιχειρήσεων μπορεί να είναι η ουσιαστική αξιοποίηση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το Δημόσιο (ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ, αναπτυξιακός νόμος) μαζί με την προώθηση μιας σειράς διαρθρωτικών αλλαγών που θα απελευθερώνουν την Οικονομία από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με επικοινωνιακού χαρακτήρα μεθοδεύσεις, η αναποτελεσματικότητα των οποίων θα αποδειχτεί πολύ σύντομα.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο