Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση στα εγκαίνια της νέας πεζογέφυρας στο Μαρούσι

FINAL_2_KX_MAROUSI

…Κανένας από εμάς δεν είναι καθόλου ευτυχής όταν καλείται να υιοθετεί σκληρά μέτρα. Όμως αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια. Αξίζει να κάνουμε και το τελευταίο μίλι. Οι επτά εβδομάδες που μεσολαβούν, ανάμεσα στο σήμερα και τις  18 Οκτωβρίου -στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δηλαδή- είναι επτά ιστορικής σημασίας εβδομάδες για την Ελλάδα. Είναι επτά εβδομάδες που θα κρίνουν τη μοίρα αυτού του τόπου για αρκετά χρόνια. Όλοι λοιπόν, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, πολίτες, να κάνουμε ό,τι καλύτερο  μπορούμε, ενωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα. Είναι οι  οικογένειές μας, είναι μια μάχη για την πατρίδα μας, για τα σπίτια μας. Και πρέπει  να βγούμε νικητές. Και να είστε βέβαιοι, πως αν είμαστε  υπεύθυνοι και ενωμένοι, θα βγούμε νικητές και η Ελλάδα θα μπει ξανά στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης…

 

Στα εγκαίνια της νέας πεζογέφυρας Αμαρουσίου, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αναβρύτων, παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω στα συγκεκριμένα εγκαίνια, διότι ξέρετε  τι έχω στους ώμους μου. Αποφάσισα να έρθω παρόλο που το έργο δεν είναι μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα της πρωτεύουσας, αλλά είναι βασικά ένα χειροπιαστό έργο. Ένα έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε ένα μεγάλο δήμο της Αθήνας. Και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ακριβώς αυτό: Το χειροπιαστό,  το μετρήσιμο, το συγκεκριμένο έργο.

Ήρθα λοιπόν να πω «μπράβο» στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι κατόρθωσαν και παραδίδουν σήμερα στο λαό του Αμαρουσίου και στο λαό της Αθήνας αυτήν τη πεζογέφυρα, που εκτός όλων των άλλων, είναι μια γέφυρα που καλύπτει και  τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία εμείς ως Υπουργείο δίνουμε προτεραιότητα.

Σήμερα μάλιστα έχω συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, για να συζητήσουμε μεταξύ άλλων ζητήματα κινητικότητας.

Συγχαίρω λοιπόν, το Δήμαρχο Γ. Πατούλη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου. Είμαι βέβαιος, με βάση τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, ότι θα ακολουθήσει και συνέχεια. Είμαστε εδώ  από την πλευρά του υπουργείου για να στηρίξουμε το έργο του δημάρχου και το έργο κάθε δημάρχου που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής του.

Από εκεί και πέρα, επειδή ξεκίνησα να σας λέω τι φορτίο έχουμε στους ώμους μας, είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε πως η θέση μας, δεν είναι αξιοζήλευτη. Κανένας από εμάς δεν είναι καθόλου ευτυχής όταν καλείται να υιοθετεί σκληρά μέτρα. Όμως αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια. Αξίζει να κάνουμε και το τελευταίο μίλι. Οι επτά εβδομάδες που μεσολαβούν, ανάμεσα στο σήμερα και τις  18 Οκτωβρίου -στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δηλαδή- είναι επτά ιστορικής σημασίας εβδομάδες για την Ελλάδα. Είναι επτά εβδομάδες που θα κρίνουν τη μοίρα αυτού του τόπου για αρκετά χρόνια. Όλοι λοιπόν, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, πολίτες, να κάνουμε ό,τι καλύτερο  μπορούμε, ενωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα. Είναι οι  οικογένειές μας, είναι μια μάχη για την πατρίδα μας, για τα σπίτια μας. Και πρέπει  να βγούμε νικητές. Και να είστε βέβαιοι, πως αν είμαστε  υπεύθυνοι και ενωμένοι, θα βγούμε νικητές και η Ελλάδα θα μπει ξανά στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο