Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση των Βουλευτών Κωστή Χατζηδάκη και Κωστή Μουσουρούλη για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον»

«Οι κύκλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης που αναφέρθηκαν στο Πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον” φαίνεται ότι αγνοούν παντελώς το ΕΣΠΑ και τις διαδικασίες ωρίμανσης ενός Προγράμματος.


Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα έπαψε από την 1/1/2007 να έχει τους ίδιους κανόνες χρηματοδότησης σε κάθε Περιφέρεια. Συνεπώς, τα Προγράμματα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τη νέα, εγκεκριμένη από την Ε.Ε., αρχιτεκτονική του ΕΣΠΑ την οποία οφείλουν να μάθουν άμεσα.


Η Ν.Δ. είχε ολοκληρώσει τη μελέτη, το σχεδιασμό και την ανοικτή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το Πρόγραμμα αυτό και είχε προχωρήσει στην ωρίμανσή του (σύνταξη απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης, επεξεργασία Οδηγού Εφαρμογής Προγράμματος, τεχνικές προδιαγραφές, σχεδιασμό υποστηρικτικών έργων κλπ).


Παράλληλα είχε καταλήξει σε πολιτική συμφωνία για τη δέσμευση των πόρων στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή σε όλους εκτός από τα νεοφώτιστα στελέχη της κυβέρνησης.


Η νέα ηγεσία του ΥΠΑΝ οφείλει : πρώτον, να επιβεβαιώσει τη συμφωνία αυτή όταν και εφόσον αποφασίσει ποιοι θα είναι οι νέοι Περιφερειάρχες, δεύτερον, να ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εφαρμογή του Προγράμματος και, τρίτον, να αποφασίσει που θα ανήκουν οι δομές που προετοίμασαν το Πρόγραμμα, διότι, προς το παρόν, με τη σύγχυση που επικρατεί δεν ανήκουν πουθενά.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο