Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με το ΕΣΠΑ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αυτό που χαρακτηρίζει τις σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού Οικονομίας
για το ΕΣΠΑ
και την Ανάπτυξη είναι το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Για άλλη μία φορά, παρουσίασε τις προγραμματικές εξαγγελίες της, αλλά και πρόσφατες δηλώσεις της στα ΜΜΕ.


Το ζητούμενο, σ’ αυτή την εξαιρετική συγκυρία, δεν είναι οι δηλώσεις, ούτε οι καλές προθέσεις. Είναι συγκεκριμένα και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα για να μην βυθιστεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία στην ύφεση.Δυστυχώς, αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με τους ρυθμούς που κινείται το Υπουργείο Οικονομίας. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση
για να φτιάξει το «δικό της ΕΣΠΑ» και «να βάλει την σφραγίδα της» έχει μπλοκάρει τα πάντα. Το ΕΣΠΑ, που ήταν
5ο στις απορροφήσεις στο σύνολο των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. μέχρι το Σεπτέμβρη,
από τις εκλογές και μετά είναι “παγωμένο” και φαίνεται ότι θα είναι “παγωμένο” για αρκετό χρονικό διάστημα, ακόμα.


Υπήρχαν έτοιμα επιχειρησιακά προγράμματα
– όπως το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρωτοβουλία JEREMIE – που απαιτούσαν απλά μία τυπική έγκριση, την οποία το ΠΑΣΟΚ, για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, δεν έχει δώσει. Η καθυστέρηση ζημιώνει την αγορά.


Από την πλευρά μας, δεν θα αρκεσθούμε στην κριτική. Θα επανέλθουμε σύντομα με πολύ συγκεκριμένες και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακές προτάσεις».

Μετάβαση στο περιεχόμενο