Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη,υπεύθυνου του τομέα πολιτικής ευθύνης ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Χωρίς να υποτιμώ τις δυσκολίες που έχει η διαχείριση θεμάτων, όπως είναι η λειτουργία της αγοράς και η αναπτυξιακή πολιτική, αλλά και χωρίς να παραγνωρίζω τις όποιες καλές προθέσεις της κυβέρνησης γι’ αυτόν τον τομέα, θέλω να σημειώσω τα ακόλουθα για τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης απ’ το ΠΑΣΟΚ:


Πρώτον, από τα πέντε νομοσχέδια που αφορούσαν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τα οποία η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα φέρει άμεσα προς ψήφιση, μόνο ένα έχει συζητηθεί στη Βουλή. Ακόμα και σε αυτό – στο οποίο συμφωνούμε επί της αρχής – φημολογείται παρέμβαση για τεχνικούς λόγους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πράγμα το οποίο μπορεί να βλάψει περισσότερο την αξιοπιστία της οικονομίας μας διεθνώς.


Δεύτερον, η έμφαση που δίνεται, θεωρητικά, στις επενδύσεις, δε συνοδεύεται από αντίστοιχη δράση. Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Οι επιτροπές που χειρίζονται τα θέματα του επενδυτικού νόμου δε συνεδριάζουν. Το ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ)
έχει αφεθεί ουσιαστικά στην τύχη του. Με ρύθμιση που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, ο επενδυτικός νόμος παγώνει χωρίς λόγο μέχρι να βρεθεί «καλύτερος» νόμος που θα έχει τη σφραγίδα της καινούριας κυβέρνησης.


Τρίτον, στην αγορά όχι μόνο προεκλογικά (28/9), αλλά και μετεκλογικά στη Βουλή (18/10) η κυβέρνηση, δια του κ. Χρυσοχοϊδη, μας είχε διαβεβαιώσει ότι μπορεί να ρίξει κατά 10% τις τιμές των βασικών αγαθών. Αντί όμως γι’ αυτό, όλοι διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα πως οι τιμές, όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά παίρνουν σταδιακά την ανηφόρα.


Δεν είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής. Ας ελπίσουμε πως οι επόμενες ημέρες της κυβέρνησης θα είναι καλύτερες από τις πρώτες 100. Γιατί αν είναι το ίδιο, προφανώς η κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις ελπίδες που επενδύθηκαν πάνω της.


Μετάβαση στο περιεχόμενο