Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, 2007


 

 

Σε σχέση με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφορικά με την αρχικώς προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μέχρι σήμερα έχω συναντηθεί, όπως όφειλα άλλωστε, με πολλά συνδικαλιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, των οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Ολυμπιακή, ΥΠΑ, ΕΘΕΛ, κλπ.). Με όλες αυτές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα αναφορικά με την διαδικασία των συζητήσεων και στην επαφή μας συνολικότερα. Θεωρώ, άλλωστε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μαζί με τους εργαζομένους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προς κατάπληξη μου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, χωρίς καν να μου τηλεφωνήσει, μου έστειλε αρχικά εξώδικο (!) και στη συνέχεια ένα απειλητικό τηλεγράφημα. Στο τηλεγράφημα αυτό μου ζητούσε να συναντηθώ με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αν έχω καταφατικές απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα τους. Επειδή δεν είχα καταφατικές απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα, προφανώς περίμενα!

Στη συνέχεια κάτι μεσολάβησε ενδεχομένως και μου τηλεφώνησε ζητώντας συνάντηση. Αμέσως απαντήσαμε ορίζοντας συνάντηση για τις 2:00 μ.μ. στις 14.11.2007, με την αυτονόητη υπενθύμιση, η συνάντηση να γίνει με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ, έτσι ώστε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, όπως είχε συμβεί άλλωστε με όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατ’ απαίτησή τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ αφού αρχικά το δέχτηκε στη συνέχεια άλλαξε θέση επιμένοντας στην άποψη του ότι ήταν απαράδεκτο να με συναντήσουν οι συνάδελφοι του της Εκτελεστικής Επιτροπής, και ότι αντίθετα η συνάντηση έπρεπε να γίνει μεταξύ εμού και τριών εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ. Δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα τέτοιους είδους νοοτροπία και προφανώς για μένα το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, αλλά άλλης τάξεως.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτή τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΟΣΤ, που αφήνω οι Έλληνες πολίτες να την χαρακτηρίσουν, οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία πρέπει να γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και ο Υπουργός προσωπικά εξετάζουν τα αιτήματα τους και θεωρούν τα περισσότερα από αυτά δικαιολογημένα! Αν ο Πρόεδρος τους είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να δεχτεί συνάντηση χωρίς αποκλεισμό των συναδέλφων του, των υπολοίπων παρατάξεων θα είχε τη δυνατότητα να το μάθει και απ’ ευθείας. Το ξέρουν άλλωστε, από τις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα».

Από το Γραφείο Τύπου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο