Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του Βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ


Σχολιάζοντας δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε τα ακόλουθα:


«Καλωσορίζω την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο ζήτημα της Ολυμπιακής όσο και σε αυτό του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Σηφουνάκη, η κυβέρνηση δηλώνει – ευτυχώς για τον τόπο – ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει μερίδιο συμμετοχής ούτε στην Ολυμπιακή, ούτε στον ΟΤΕ, όπως δήλωνε προεκλογικά.


Συγκεκριμένα για την Ολυμπιακή, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε, ότι το δημόσιο δεν θέλει ούτε να εξαγοράσει την εταιρεία, αλλά ούτε και να συμμετέχει σε αυτήν με ένα μειοψηφικό πακέτο, καθώς θεωρεί την πρώτη επιλογή αδύνατη και τη δεύτερη άνευ ουσίας. Αντίστοιχα και για τον ΟΤΕ: Δεν προτίθεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σηφουνάκη, το ελληνικό δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, διότι δεν διαθέτει τα χρήματα.


Βεβαίως όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος δύο μόλις μήνες πριν, στη ΔΕΘ, δήλωνε επί λέξει ότι, για τη μεν Ολυμπιακή, θα επιδιώξει «τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού φορέα και τη συμμετοχή του δημοσίου», ενώ για τον ΟΤΕ, ότι θα ξεκινήσει μια «διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Deutsche Telekom, ώστε να έχει και πάλι το ελληνικό δημόσιο ουσιαστικό λόγο σε αυτή την επιχείρηση».


Από τότε, τίποτε καινούριο δεν προέκυψε επί της ουσίας σε σχέση με τις δύο αυτές επιχειρήσεις. Το μόνο καινούριο είναι η στροφή 180 μοιρών του ΠΑΣΟΚ. Αφού εξαπέλυσε μια σειρά από δημαγωγικές επιθέσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ, τώρα υιοθετεί την πολιτική της. Η δημαγωγία δεν διαγράφεται και η ανακολουθία είναι άνευ προηγουμένου. Ευτυχώς, όμως, οι δύο αυτές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διασώζονται. Και αυτό είναι που μετράει περισσότερο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο