Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, 2007
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Δήλωση
του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη
για την Ολυμπιακή Αεροπορία.
«Όπως σημείωσα και χθες, μετά την προσφυγή της Ryan Air  εναντίον της Κομισιόν, τα πράγματα  για την Ολυμπιακή έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Η μάχη όμως συνεχίζεται. Και πρέπει όλοι να ξέρουν, πως σε κάθε περίπτωση για μας, για την Κυβέρνηση,  ισχύουν τέσσερα πράγματα.
-Πρώτον: Πως οτιδήποτε και να συμβεί, κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του. Επαναλαμβάνω: Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του
-Δεύτερον: Ότι τα νησιά μας δεν θα μείνουν  χωρίς αεροπορικές συνδέσεις, πράγμα που επιβεβαίωσε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
-Τρίτον:  Ότι οι φορολογούμενοι δεν θα συνεχίσουν να  βλέπουν τα λεφτά τους να «πετιώνται» χωρίς αποτέλεσμα. Και
-Τέταρτον: Ότι οι επιβάτες θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Δεν  θα υπάρξει μονοπώλιο στις αερομεταφορές, στην Ελλάδα.
Από κει και πέρα, θέλω να μιλήσω ξανά στους εργαζόμενους. Τυχαίνει να τους ξέρω προσωπικά, όντας επιβάτης της Ολυμπιακής για πάρα πολλά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επαναλαμβάνω πως για μένα, όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι δηλαδή της Ολυμπιακής, δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι. Θα τους αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα  μπορούμε. Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας. Και θέλω να μιλήσω και στους συνδικαλιστές της Ολυμπιακής  με τους οποίους επίσης γνωριζόμαστε. Για να τους πω ότι, αν  θέλουν και όποτε θέλουν,  μπορούμε να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες. Μαζί να συναντήσουμε τον Επίτροπο Μπαρό, να συζητήσουμε για τα θέματα της  Ολυμπιακής, για να αντιληφθούν και αυτοί, ποιες δυσκολίες έχω κληρονομήσει».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει λύση έτοιμη που επεξεργάζεστε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το θέμα είναι σύνθετο. Θα χρειαστεί προσπάθεια, θα χρειαστεί  να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα χρειαστεί να συνεχίσουμε τις επαφές μας  με ομάδες νομικών, τεχνικών, με τους συμβούλους της αποκρατικοποίησης. Πρέπει να δούμε  το θέμα από πάρα πολλές πλευρές. Οι υπουργοί δεν δικαιούνται να κάνουν «αναλύσεις καφενείου». Πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί λοιπόν σε αυτά τα οποία λέμε. Οι τέσσερις παράμετροι πάντως στις οποίες αναφέρθηκα, είναι δεσμεύσεις για την Κυβέρνηση.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Η εταιρία πρόκειται να κλείσει και να ξανανοίξει ως Ολυμπιακές Αερογραμμές; Εξετάζετε κάποιο  άλλο όνομα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όποια λύση δώσουμε, θέλουμε να είναι  οικονομικά βιώσιμη και νομικά σωστή. Να τελειώνουμε όλοι, και οι εργαζόμενοι και εμείς και οι φορολογούμενοι από το βραχνά που έχουμε  εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε ένα υγιές σχήμα. Θέλουμε να πετάνε οι κύκλοι, θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει μια εταιρεία, η οποία θα δίνει το δικαίωμα επιλογής στους επιβάτες.
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, 2007

 

Δήλωση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

«Όπως σημείωσα και χθες, μετά την προσφυγή της Ryan Air  εναντίον της Κομισιόν, τα πράγματα  για την Ολυμπιακή έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Η μάχη όμως συνεχίζεται. Και πρέπει όλοι να ξέρουν, πως σε κάθε περίπτωση για μας, για την Κυβέρνηση,  ισχύουν τέσσερα πράγματα.-Πρώτον: Πως οτιδήποτε και να συμβεί, κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του. Επαναλαμβάνω: Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του-Δεύτερον: Ότι τα νησιά μας δεν θα μείνουν  χωρίς αεροπορικές συνδέσεις, πράγμα που επιβεβαίωσε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.-Τρίτον:  Ότι οι φορολογούμενοι δεν θα συνεχίσουν να  βλέπουν τα λεφτά τους να «πετιώνται» χωρίς αποτέλεσμα. Και-Τέταρτον: Ότι οι επιβάτες θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Δεν  θα υπάρξει μονοπώλιο στις αερομεταφορές, στην Ελλάδα.Από κει και πέρα, θέλω να μιλήσω ξανά στους εργαζόμενους. Τυχαίνει να τους ξέρω προσωπικά, όντας επιβάτης της Ολυμπιακής για πάρα πολλά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επαναλαμβάνω πως για μένα, όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι δηλαδή της Ολυμπιακής, δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι. Θα τους αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα  μπορούμε. Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας. Και θέλω να μιλήσω και στους συνδικαλιστές της Ολυμπιακής  με τους οποίους επίσης γνωριζόμαστε. Για να τους πω ότι, αν  θέλουν και όποτε θέλουν,  μπορούμε να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες. Μαζί να συναντήσουμε τον Επίτροπο Μπαρό, να συζητήσουμε για τα θέματα της  Ολυμπιακής, για να αντιληφθούν και αυτοί, ποιες δυσκολίες έχω κληρονομήσει».ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει λύση έτοιμη που επεξεργάζεστε;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το θέμα είναι σύνθετο. Θα χρειαστεί προσπάθεια, θα χρειαστεί  να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα χρειαστεί να συνεχίσουμε τις επαφές μας  με ομάδες νομικών, τεχνικών, με τους συμβούλους της αποκρατικοποίησης. Πρέπει να δούμε  το θέμα από πάρα πολλές πλευρές. Οι υπουργοί δεν δικαιούνται να κάνουν «αναλύσεις καφενείου». Πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί λοιπόν σε αυτά τα οποία λέμε. Οι τέσσερις παράμετροι πάντως στις οποίες αναφέρθηκα, είναι δεσμεύσεις για την Κυβέρνηση.ΕΡΩΤΗΣΗ:  Η εταιρία πρόκειται να κλείσει και να ξανανοίξει ως Ολυμπιακές Αερογραμμές; Εξετάζετε κάποιο  άλλο όνομα;ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όποια λύση δώσουμε, θέλουμε να είναι  οικονομικά βιώσιμη και νομικά σωστή. Να τελειώνουμε όλοι, και οι εργαζόμενοι και εμείς και οι φορολογούμενοι από το βραχνά που έχουμε  εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε ένα υγιές σχήμα. Θέλουμε να πετάνε οι κύκλοι, θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει μια εταιρεία, η οποία θα δίνει το δικαίωμα επιλογής στους επιβάτες.
Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο