Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη για την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την Ολυμπιακή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη  14η Φεβρουαρίου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Δήλωση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη
για την απόφαση του ΔΕΚ  για την Ολυμπιακή
Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η σημερινή αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου των  Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι ένας κρίκος που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα καταδικαστικών αποφάσεων των τελευταίων ετών. Είναι μια εξέλιξη αναμφισβήτητα δυσάρεστη, η οποία ωστόσο δίνει έμμεσα απάντηση σε όσους – είτε σκόπιμα είτε από άγνοια- εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Ολυμπιακή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή προστίθεται στις εξελίξεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η Κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει τη σαφή της βούληση για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το μέλλον της Ολυμπιακής, εντός του 2008. Η προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες προτεραιότητας:
-Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση
-Την ανάπτυξη ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους με βάση τις ήδη διατυπωθείσες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους ίδιους.
-Την αναζήτηση ενός νέου εταιρικού σχήματος, το οποίο θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα μπορεί να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές.
Όπως ήδη έχω τονίσει, θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής. Δεν θέλουμε να κρατήσουμε τα προβλήματα και τα χρέη».
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη  14η Φεβρουαρίου, 2008

 

Δήλωση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκηγια την απόφαση του ΔΕΚ  για την Ολυμπιακή

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα ακόλουθα: 
«Η σημερινή αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου των  Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι ένας κρίκος που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα καταδικαστικών αποφάσεων των τελευταίων ετών. Είναι μια εξέλιξη αναμφισβήτητα δυσάρεστη, η οποία ωστόσο δίνει έμμεσα απάντηση σε όσους – είτε σκόπιμα είτε από άγνοια- εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Ολυμπιακή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή προστίθεται στις εξελίξεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.Η Κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει τη σαφή της βούληση για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το μέλλον της Ολυμπιακής, εντός του 2008. Η προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες προτεραιότητας:-Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση-Την ανάπτυξη ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους με βάση τις ήδη διατυπωθείσες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους ίδιους.-Την αναζήτηση ενός νέου εταιρικού σχήματος, το οποίο θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα μπορεί να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές.
Όπως ήδη έχω τονίσει, θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής. Δεν θέλουμε να κρατήσουμε τα προβλήματα και τα χρέη».   Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο