Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Κυριακάτικων Ταϊμς του Λονδίνου που τονίζει ότι αν στα επόμενα 10 χρόνια δε μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Οι νοτιότερες χώρες της Ευρώπης,
μάλιστα, θα πληρώσουν τη νύφη. Πρόσφατα, ο Άγγλος οικονομολόγος Νίκολας Στέρν επικεντρώθηκε στις οικονομικές συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής τονίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 20% μέχρι το τέλος του αιώνα. Για την Ελλάδα, έκθεση του Πολυτεχνείου προειδοποιεί ότι μέχρι το τέλος του αιώνα 6.000 από τα 15.000 χλμ της ελληνικής ακτογραμμής θα πλημμυρίσουν με καταστροφικές προεκτάσεις για τον τουρισμό.
Οι καταστροφικές συνέπειες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης στην οικονομία άρχισαν να χτυπάνε το καμπανάκι σε όλους. Αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι η καταστροφή του πλανήτη θα καταστρέψει και τους οικονομικά ισχυρούς. Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία, ακόμα και ο πρόεδρος Μπους αναγκάστηκε για πρώτη φορά στην ετήσια ομιλία του στο Κονγκρέσο να μιλήσει για «σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της κλιματικής αλλαγής».
Ένα ειδικότερο οικονομικό ζήτημα που αναγκάζει τις κυβερνήσεις να στραφούν στα θέματα του περιβάλλοντος είναι η ενεργειακή ασφάλεια. Καθώς θα στερεύουν τα αποθέματα πετρελαίου και θα αυξάνει η τιμή του, οι διαμάχες γύρω από τις πηγές ενέργειας θα γίνονται όλο και πιο έντονες. Πρέπει να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο και νομοτελειακά να στραφούμε σε πιο φιλικές για το περιβάλλον μορφές ενέργειας. Η εξάρτηση της Ευρώπης στο πετρέλαιο, η οποία σήμερα ανέρχεται στο 50%, αναμένεται να ξεπεράσει το 80% ως το 2030.
Αρχίζει ίσως να γίνεται ένα μικρό θαύμα. Μετά από χρόνια αδράνειας ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι περιβάλλον και ανάπτυξη δεν βρίσκονται σε αντίθεση όπως χρόνια πιστεύαμε, αλλά ότι είναι δύο έννοιες που πάνε χέρι-χέρι. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη. Δεν θα καταστραφεί μόνο ο τουρισμός. Έχει αποδειχθεί ότι κανείς δεν πάει να επενδύσει σε περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές.
Γι’αυτό ίσως, οι παγκόσμιες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναμένεται να τετραπλασιαστούν μέχρι το 2012 φτάνοντας τα $82 δις το χρόνο. Στόχος της Μ. Βρετανίας είναι το 5% των αυτοκινήτων να κινούνται με βιο-καύσιμα μέχρι το 2020. Στην Ισπανία τα καινούρια κτήρια θα καλύπτουν το 30%-70% των αναγκών τους σε ζεστό νερό από ηλιοθερμικά συστήματα.
Η χώρα μας είναι, δυστυχώς, τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά την αύξηση εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου καθώς σχεδόν το 85% της παραγόμενης ενέργειας προέρχεται από τη χρήση πετρελαίου και λιγνίτη. Εδώ και λίγο καιρό έχουν τεθεί
σε εφαρμογή προγράμματα που θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια. Απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και προωθείται η δημιουργία αιολικών πάρκων. Αλλά πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Δεν θα σώσουμε μόνοι μας τον πλανήτη. Αλλά έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Στο κάτω κάτω για μας το περιβάλλον είναι περισσότερο πλουτοπαραγωγική πηγή από ότι για άλλους.
Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, με παράλληλη ενίσχυση όχι μόνο της αιολικής ενέργειας, αλλά και των φωτοβολταικών συστημάτων και των προγραμμάτων βιομάζας χρειάζεται όχι σήμερα, αλλά χθες! Και μαζί, προώθηση των υβριδικών αυτοκινήτων, αφύπνιση επιτέλους για την ανακύκλωση, μεγαλύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς με αντικίνητρα για το αυτοκίνητο. Τώρα που άρχισαν να ξυπνάνε οι υπόλοιποι εμείς δεν δικαιούμαστε να κοιμόμαστε.