Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εγκαίνια της “Πράσινης Στέγης” στο κτίριο διοίκησης των ΗΣΑΠ.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης,
εγκαινίασε σήμερα την «πράσινη στέγη» του κτιρίου της Διοίκησης των Ηλεκτρικών Σιδηρόδρομων-ΗΣΑΠ.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε τα εξής:
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που προχωράνε οι «πράσινες» πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Ξέρετε ότι η επιτροπή για τις «πράσινες μεταφορές»
του Υπουργείου, δεν ασχολείται μόνο με την επέκταση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς και τη διάδοση Μέσων Mαζικής Μεταφοράς πιο φιλικών στο περιβάλλον. Είναι επιφορτισμένη και με κάποιες πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως για το «πρασίνισμα στις στέγες» φορέων
που εποπτεύονται από το Υπουργείο και για την κατασκευή «φωτοβολταϊκών πάρκων» σε οργανισμούς και χώρους του Υπουργείου.
Με τους ΗΣΑΠ ξεκινά η πρώτη «πράσινη στέγη» σήμερα και θα ακολουθήσουν οι ΗΛΠΑΠ- στο αμαξοστάσιό τους στο Ρουφ, ο ΟΣΕ και το ίδιο το Υπουργείο το φθινόπωρο. Παράλληλα προχωράνε τα «φωτοβολταϊκά πάρκα». Και μάλιστα μια και είμαστε στους ΗΣΑΠ να σας πω ό,τι θα γίνει και ένα «φωτοβολταϊκό πάρκο», στο σταθμό «Ειρήνη» το φθινόπωρο και άλλα πάρκα στην ΕΘΕΛ, στον ΟΣΕ και στα περιφερειακά αεροδρόμια.
Πιστεύω ότι για τα θέματα του περιβάλλοντος δεν είμαστε στο «παρά πέντε» είμαστε στο «και πέντε». Και ο καθένας από τη δική του μεριά πρέπει να συμβάλει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Σήμερα με αυτή την πρωτοβουλία για την «πράσινη στέγη», θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων , έτσι ώστε να ζήσουμε σε πιο ανθρώπινες πόλεις».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Υπουργέ, σήμερα ο ΟΣΕ είναι σε κινητοποίηση. Υπάρχουν πρόβλημα με δύο γραμμές καθώς δεν γίνεται διαγωνισμός και μάλιστα η ΔΑΚΕ επιτίθεται στη Διοίκηση του ΟΣΕ χαρακτηρίζοντας την « εφιάλτες», αναφέρει «πάρτι σε προμήθειες»… πως το σχολιάζετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτον: Επί των ημερών μου δεν έχει γίνει καμία προμήθεια. Δεύτερον: Όσοι τα λένε αυτά
-επειδή έχουμε συγκεκριμένα τρένα, να μας υποδείξουν ποιά άλλα δρομολόγια πρέπει να «κόψουμε» για να γίνει αυτό το δρομολόγιο το οποίο περικόπηκε. Πολύ συγκεκριμένα: Συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι να τη συζητήσουμε.
Τρίτον: Οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας- ας είμαστε ειλικρινείς, κατά βάση γίνονται για τις συλλογικές συμβάσεις. Ο ΟΣΕ είναι οργανισμός όπου
τα έξοδα της μισθοδοσίας μόνο, είναι τετραπλάσια από τα συνολικά έσοδα του οργανισμού. Ας έλθει κάποιος να τα διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα. Να μας πούνε -γιατί εγώ δεν διαχειρίζομαι δικά μου λεφτά, αλλά των Ελλήνων φορολογουμένων, πώς μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την κατάσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την ταλαιπωρία των επιβατών ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με βάση την κατάσταση που διαχρονικά υπάρχει σε αυτό τον πιό προβληματικό οργανισμό που υπάρχει στο Δημόσιο τομέα, συνολικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν χρειαστεί θα κοπούν και άλλα δρομολόγια;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα και αυτά που λέγονται είναι αστεία. Υπάρχει
ένα συγκεκριμένο ζήτημα και διαχειριζόμαστε το θέμα έτσι όπως το έχει παρουσιάσει
ο οργανισμός.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενώ εσείς εδώ αναδεικνύετε μια περιβαλλοντική ευαισθησία του Υπουργείου, τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνεδριάζει λίγα μέτρα πιο πέρα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας να σταματήσουν τα έργα για τα δέντρα που κόπηκαν…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κόπηκαν 70 δέντρα. Ήδη με εντολές
δικές μου φυτεύτηκαν 80 μεγάλα δέντρα. Και όποιος αμφιβάλλει μπορεί να κάνει την καταμέτρηση. Επίσης το συνολικό πρόγραμμα του έργου αυτού, προβλέπει τη φύτευση είκοσι χιλιάδων (20.000) δέντρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σημαίνει αν σταματήσει, αν δεν γίνει το έργο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σημαίνει ότι θα μείνουμε με το σημερινό χάλι στον Προαστιακό συνολικά και στις γραμμές του σιδηροδρόμου στην Αθήνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προχωρά η επέκταση των ΗΣΑΠ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σήμερα το
πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο των ΗΣΑΠ αποφάσισε την προκήρυξη των μελετών για την επέκταση των ΗΣΑΠ μέχρι την Εθνική οδό και τον Άγιο Στέφανο.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι την Εθνική οδό το 2013.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο