Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Έγκριση της συμφωνίας ΕΕ-Βουλγαρίας και Ουγγαρίας για τις άδειες διέλευσης

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την έκθεση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η οποία αφορά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας για τις άδειες διέλευσης οδικών μεταφορών.
Με την έγκρισή της από το Ε.Κ., η εν λόγω συμφωνία που αφορά 13.000 άδειες διέλευσης από τη Βουλγαρία και 12.500 από την Ουγγαρία τίθεται άμεσα σε ισχύ και οι άδειες αυτές θα κατανέμονται πριν από τις 15 Οκτωβρίου κάθε έτους. Το μεγαλύτερο μέρος των αδειών αυτών αφορά τους έλληνες μεταφορείς.
Ο κ. Χατζηδάκης στην έκθεσή του έκανε έκκληση προς την Ρουμανία να συμβάλλει θετικά στην επίσπευση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπογραφή μίας συμφωνίας για τις άδειες διέλευσης οδικών μεταφορών, καθώς η γεωγραφική της θέση είναι σημαντική για την ομαλή διεξαγωγή των οδικών μεταφορών. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι από οικονομικής σκοπιάς η πρώτη χώρα που θα επωφεληθεί από τις συμφωνίες αυτές θα είναι η Ελλάδα, αφού αυτή στερείται άμεσης χερσαίας σύνδεσης με την υπόλοιπη Ε.Ε.”.


Μετάβαση στο περιεχόμενο