Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εγκρίθηκε πρόταση Χατζηδάκη για την αναβάθμιση του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρόταση για να περιληφθεί ο τουρισμός στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε στην τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (10-14 Απριλίου), στο πλαίσιο της έκθεσης για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Ε.Ε.
Ο κ. Χατζηδάκης, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε στενή συνεργασία με τον επίσης Ευρωβουλευτή της ΝΔ και αρμόδιο εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Διακυβερνητικής Διάσκεψης κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο, καθώς και τον αντιπρόεδρο της ίδιας επιτροπής κ. Μανώλη Μαστοράκη (ΠΑΣΟΚ), υποστήριξαν και προώθησαν τη θέση ότι η οικονομική και κοινωνική σημασία του τουρισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τέτοια που επιβάλλει τη συμπερίληψή του στη Συνθήκη και την αναγνώριση, θέσπιση και προώθησή του ως μίας νέας κοινής κοινοτικής πολιτικής. Η πρόταση αυτή που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία αποτελεί πλέον επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν για τη διαμόρφωση της νέας Συνθήκης που θα προκύψει από την επόμενη Διακυβερνητική Διάσκεψη και θα αφορά κυρίως τη θεσμική προετοιμασία της Ένωσης για την υποδοχή των νέων χωρών-μελών.
Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ιδίως τα ακόλουθα: «Ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας έγινε επιτελούς δεκτό. Είναι περιττό να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η συμπερίληψη του τουρισμού στις κοινές πολιτικές της Ένωσης. Τα οφέλη που θα προκύψουν δεν θα είναι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά και θα αφορούν κυρίως την αύξηση της απασχόλησης καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουρισμού. Ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής και θα αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία που της προσφέρει η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το θέμα περιέρχεται πλέον στην αρμοδιότητα των κυβερνήσεων των χωρών-μελών που είναι αυτές που θα έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Μετάβαση στο περιεχόμενο