Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Είμαστε η μόνη μνημονιακή χώρα σε μια Ευρώπη που τραντάζεται – συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

IMG 4619ΠΗΓΗ : Πρώτο Πρόγραμμα

«Ο λαϊκισμός δεν επέτρεψε να ακουστούν πιο μετριοπαθείς φωνές και στη Βρετανία που προειδοποιούσαν για τους κινδύνους. Οι κίνδυνοι επιχειρήθηκε να υποτιμηθούν ή και να μηδενιστούν, ενώ τώρα φαίνεται ότι είναι πραγματικοί», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην επικράτηση του Brexit στην Βρετανία.

«Αν έπρεπε να πάρει ένα μήνυμα η Ευρώπη είναι ότι πρέπει να δουλέψει στο επίπεδο της συνείδησης, παιδείας, της ψυχικής ταύτισης, του πολιτικού οράματος». «Όσο παραμένει ένα μακρινό και τεχνητό εγχείρημα που αφορά στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών», επεσήμανε, «τόσο δεν θα γίνεται κατανοητό (το μήνυμα) στο μέσο άνθρωπο με τα καθημερινά του προβλήματα».

Ερωτηθείς για τις ισπανικές εκλογές, ο κος Χατζηδάκης είπε ότι «οι Podemos πήγαν χειρότερα απ’ ό,τι φανταζόταν κανείς, και νομίζω ότι σε αυτό το κλίμα της ανησυχίας, αν είχαμε και τους Podemos να κερδίζουν στην Ισπανία θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην Ευρώπη». «Η Ευρώπη χρειάζεται μια περίοδο σταθεροποίησης και μια περίοδο αντιμετώπισης κατά το δυνατόν γρηγορότερα όλων αυτών θεμάτων. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με κινήματα του «ΔΕΝ» χωρίς να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο».

«Αυτό που με φοβίζει είναι το γεγονός ότι είμαστε αυτή την ώρα η μόνη μνημονιακή χώρα μέσα σε μια Ευρώπη που τραντάζεται. Αυτούς τους κραδασμούς της Ευρώπης μπορεί να τους πληρώσουμε αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή να κάνουμε τη δουλειά μας σε σχέση με την οικονομική πολιτική της χώρας, να προσελκύσουμε επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι » είναι σταθερή η θέση της ΝΔ υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, χάσει κερδίσει τις εκλογές, διότι θεωρούμε ότι είναι παράγοντας της κυβερνητικής σταθερότητας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο