Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εκδήλωση για την Κρητική διατροφή και για το ελαιόλαδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία των Κρητικών Ευρωβουλευτών Γιώργου Χατζημαρκάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Σταύρου Αρναουτάκη και Νίκου Σηφουνάκη

Εκδήλωση για την προβολή του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία των κρητικών Ευρωβουλευτών Γιώργου Χατζημαρκάκη (Γερμανός Ευρωβουλευτής, Κρητικής καταγωγής), Κωστή Χατζηδάκη, Σταύρου Αρναουτάκη, και Νίκου Σηφουνάκη.


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας του ελαιολάδου, που αποτελεί βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής στην υγεία, πολύ περισσότερο σήμερα που οι καταναλωτές ανησυχούν για την ποιότητα των τροφίμων. Οι τέσσερις ευρωβουλευτές θεωρούν ότι η προώθηση του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και στην τόνωση των ελληνικών εξαγωγών.


Η εκδήλωση περιλάμβανε, στο πρώτο μέρος της, συζήτηση για το ελαιόλαδο ως βάση της υγιεινής κρητικής διατροφής, στην οποία μίλησαν ο Επίτροπος Σταύρος Δήμας ο
συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης” Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Γερμανικής “Επιτροπής για το ελαιόλαδο” Ντίτερ Όμπεργκ και ο Παναγιώτης Μπαρζούκας από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε δεξίωση με κρητικά προϊόντα και έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό για την Ελιά και το Ελαιόλαδο από τη συλλογή του Νίκου Ψιλάκη.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ευρωβουλευτές, καθώς και στελέχη του Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, οι οποίοι αφού άκουσαν τις απόψεις των ειδικών για το θέμα απόλαυσαν τους κρητικούς μεζέδες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο