Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κωστής Χατζηδάκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ευρωπαϊκή Ναυτιλία – Το στρατηγικό μέσο μεταφοράς για το Ευρωπαϊκό Εμπόριο» πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Η έκθεση που διοργανώνεται από την Ένωση Ευρωπαίων Εφοπλιστών και φιλοξενείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου.


Κατά την διάρκεια της έκθεσης οι ευρωπαϊκές εφοπλιστικές ενώσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας. Η έκθεση μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει 16 μινιατούρες πλοίων από την Ελλάδα, την Νορβηγία, την Δανία, την Γερμανία, την Σουηδία, την Ισπανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Επίσης, στον χώρο της έκθεσης λειτουργεί εξομοιωτής, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πλοήγηση εμπορικών πλοίων. Η έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο όσοι εμπλέκονται στην διαμόρφωση της ναυτιλιακής πολιτικής στην Ε.Ε, όσο και το ευρύ κοινό για την συνεισφορά της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου.


Ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του σημείωσε ότι: «Η έκθεση γίνεται σε μια στιγμή όπου χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να συμβιβάσει δύο κυριάρχους στόχους: την ασφάλεια στην ναυσιπλοΐα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας η οποία είναι σημαντικός κλάδος της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας δεν πρέπει να λειτουργήσει εις βάρος της ναυτιλίας και των ναυτικών»


Τέλος στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας Λογιόλα Ντε Παλάθιο και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Ανωμερίτης
Μετάβαση στο περιεχόμενο