Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων μαθητών με θέμα ” Το μέλλον της Ευρώπης – δικό μου μέλλον” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Ελλήνων μαθητών με θέμα ” Το μέλλον της Ευρώπης – δικό μου μέλλον”. Τα έργα είναι το αποτέλεσμα διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στα Λύκεια όλης της χώρας, έπειτα από πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και 32 βραβευθέντες μαθητές, οι οποίοι έφθασαν στις Βρυξέλλες από κάθε γωνία της Ελλάδας και θα βρίσκονται στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, καθόλη την διάρκεια της έκθεσης, φιλοξενούμενοι των δύο ευρωβουλευτών. Οι μικροί καλλιτέχνες είχαν ως πηγή έμπνευσης την αρχαιότητα, την επικαιρότητα, και το αύριο της Ενωμένης Ευρώπης έτσι όπως αυτοί το φαντάζονται. Μέσα από τα έργα τους, οι νεαροί ζωγράφοι, οραματίστηκαν μια Ευρώπη πολύχρωμη και ειρηνική, εκφράζοντας με δημιουργικό τρόπο το όραμα τους για την Ευρωπαϊκή ιδέα.


Στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου, παρευρέθησαν Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές οι οποίοι αφού θαύμασαν τα έργα, συνεχάρησαν τους Έλλήνες μαθητές για την προσπάθεια τους και ευχήθηκαν να συνεχίσουν να είναι το ίδιο δημιουργικοί και στο μέλλον.
Μετάβαση στο περιεχόμενο