Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ενημέρωση μετά από σειρά συναντήσεων με πρέσβεις

Logistics_copy

«Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

 

 

 

Ενημέρωση για τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

-Με τον Ισπανό πρέσβη Alfonso Lucini συζητήθηκαν θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται Ισπανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας. Ζήτησε τακτική πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα και να βρεθεί λύση για να προχωρήσουν οι οδικοί άξονες. Για το θέμα αυτό θα οριστεί σύντομα από την πλευρά της κυβέρνησης διαπραγματευτής που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους.

-Με τον Ολλανδό πρέσβη Kees Van Rij η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τεχνική βοήθεια που παράσχουν Ολλανδοί εμπειρογνώμονες για προώθηση εξαγωγών, ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, φορολογική διοίκηση και έλεγχο των δαπανών.

Ο πρέσβης έκανε επίσης γνωστό ότι Ολλανδικός όμιλος ενδιαφέρεται για επένδυση ύψους 300 – 500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, στον τομέα των logistics για την οποία έχει ήδη υποβάλει αίτηση ένταξης στη νομοθεσία για το fast track.

Αναφερόμενος συνολικά στις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες με πρέσβεις χωρών – μελών της ΕΕ και τρίτων ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε επίσης με τον Φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αλεξάντερ Στουμπ που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο κ. Στουμπ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη χώρα μας και προς τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι».

Μετάβαση στο περιεχόμενο