Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Επίκαιρη Ερώτηση για Σύμφωνο Ρευστότητας με τις Τράπεζες

Σε δηλώσεις που έγιναν στις 5 Οκτωβρίου 2010, οι Υπουργοί Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε Συμφωνίες με κάθε μία τράπεζα για να τονώσουν την ρευστότητα στην αγορά.

Α.Π. 297/6-12-2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
2) Οικονομικών

ΘΕΜΑ : Σύμφωνο Ρευστότητας με τις Τράπεζες

Σε δηλώσεις που έγιναν στις 5 Οκτωβρίου 2010, οι Υπουργοί Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε Συμφωνίες με κάθε μία τράπεζα για να τονώσουν την ρευστότητα στην αγορά. Μάλιστα, οι συμφωνίες αυτές, σύμφωνα πάντα με ανακοινώσεις, επρόκειτο να δεσμεύουν τις τράπεζες ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διοχετεύσουν στην αγορά το 30% των εγγυήσεων που τους δόθηκαν από το Κράτος.

Ωστόσο, έχουν περάσει δύο μήνες από τις ανακοινώσεις αυτές, κι ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο Σύμφωνο Ρευστότητας με τις Τράπεζες. Εν τω μεταξύ, οι φορείς της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του ανωτέρω «Συμφώνου».

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1)    Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ως προς την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης της κυβέρνησης και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές τράπεζες;

2)    Πώς θα εξασφαλιστεί η διοχέτευση στην αγορά του 30% των εγγυήσεων που έχουν δοθεί στις τράπεζες από το Κράτος;

Μετάβαση στο περιεχόμενο