Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Επιλογή Ευρώπης και κοινής λογικής-άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα καθαρό ορίζοντα. Όχι μόνο διότι αφήσαμε ή αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τις κρίσεις. Αλλά και διότι την προηγούμενη τετραετία μπήκαν τα θεμέλια, ώστε να κάνουμε το άλμα στο μέλλον!

Την Κυριακή, όμως, έχουμε εκλογές. Και, ευλόγως, τίθεται το ερώτημα: Γιατί ένας πολίτης -και ειδικά ένας αναποφάσιστος- να ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο πρώτος λόγος είναι, διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής. Οι πολίτες έχουν, πλέον, εμπειρία τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα όσο και της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει υποσχέσεις στους πάντες για τα πάντα που μετά ξεχνιούνται. Ενώ η Νέα Δημοκρατία προτιμά να λέει λιγότερα, για να τα κάνει όλα!

Δεύτερον, διότι αποδείξαμε ότι διαχειριζόμαστε τις κρίσεις με επάρκεια (μεταναστευτικό, Τουρκία, πανδημία, ενεργειακή κρίση). Η αβεβαιότητα που αυτές τις μέρες έρχεται από την Τουρκία μας θυμίζει, πόσο σημαντικό είναι, να έχεις σταθερότητα στο τιμόνι σε δύσκολες στιγμές!

Τρίτον, διότι θωρακίζουμε τη χώρα. Με μία πολυδιάστατη διπλωματία, με αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων, με τη σύναψη αμυντικών συμφωνιών, μεταξύ άλλων, με τη Γαλλία!

Τέταρτον, διότι παρέχουμε τα εχέγγυα για ισχυρή ανάπτυξη! Χάρη στην οικονομική μας πολιτική (μείωση φόρων και εισφορών, προσέλκυση επενδύσεων κτλ.), φτάσαμε δεύτεροι στην ΕΕ σε ρυθμούς ανάπτυξης! Και έχουμε βρεθεί μόλις μισό σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα!

Πέμπτον, διότι χάρη στην ανάπτυξη, εφαρμόζουμε μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα: αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση των συντάξεων, μείωση της ανεργίας. Διότι για την κοινωνική πολιτική, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Πρέπει και να ξέρεις πώς να βάλεις μπροστά τις μηχανές της οικονομίας!

Έκτον, διότι μόνο η Νέα Δημοκρατία παρέχει μία ξεκάθαρη προοπτική για το μέλλον. Προσφέρει μία ομάδα, έναν αρχηγό και ένα συγκεκριμένο σχέδιο: Τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για υψηλότερους μισθούς, αποτελεσματικότερο κράτος, καλύτερη Δημόσια Υγεία. Ενώ η άλλη πλευρά προσφέρει ένα τοπίο στην ομίχλη. Ένα ραντεβού στα τυφλά!

Δεν συνομώτησε λοιπόν το σύμπαν, έτσι ώστε να προηγείται η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες απλώς κρίνουν και συγκρίνουν. Και βλέπουν ότι, παρά τα όποια λάθη, η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλιά πιο ψηλά σε σχέση με το 2019. Βλέπουν, όμως, επίσης ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει απλώς δημαγωγία και αλαλούμ. Ανεδαφικές αλλά και επικίνδυνες για την οικονομία, και τους ίδιους τους πολίτες τελικά, υποσχέσεις. Αλλά και ένα αλαλούμ σε σχέση με το πώς οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής μπορούν να την υπηρετήσουν: ξεκίνησαν από τρικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη πήγαν σε κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρώτο κόμμα (Δραγασάκης-Τσακαλώτος), προχώρησαν σε κυβέρνηση μειοψηφίας και τώρα καταλήγουν σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού!

Η Ελλάδα δεν αντέχει αυτή την αβάσταχτη ελαφρότητα! Ούτε και να δει το μύθο του Σισύφου να επαναλαμβάνεται ως πραγματικότητα. Γι’αυτό και θα κάνει μία επιλογή Ευρώπης και κοινής λογικής. Θα στραφεί δηλαδή και πάλι στη Νέα Δημοκρατία!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο