Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Επίσκεψη σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που καινοτομούν στο χώρο τους

kx_kainotomiaΕπιλέξαμε σ’ αυτή την επίσκεψη να πάμε σε επιχειρήσεις διαφόρων μορφών που καινοτομούν και πρωτοπορούν στον τομέα τους. Έχω εντυπωσιαστεί από αυτές τις επισκέψεις και το μήνυμα είναι ένα: ότι εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα της προσπάθειας και της καινοτομίας. Ασφαλώς το κράτος πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εδώ στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ελλάδα  που μέσα στην κρίση πρωτοπορούν, επεκτείνονται και προσλαμβάνουν εργαζόμενους δείχνει πως «ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ας σταματήσουμε να κλαίμε μόνο πάνω από το «χυμένο γάλα» και να δούμε μπροστά μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες. Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα και σε άλλες φάσεις της ιστορίας του έθνους μας. Μπορούμε και τώρα.

kx_kainotomiaΟ Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που καινοτομούν στο χώρο τους. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης μαζί με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις BETA CAE Systems, MLS Πληροφορική, ISOMAT και PELOPAC.

 

Αμέσως μετά o Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. Χατζηδάκης: «Επιλέξαμε σ’ αυτή την επίσκεψη να πάμε σε επιχειρήσεις διαφόρων μορφών που καινοτομούν και πρωτοπορούν στον τομέα τους. Έχω εντυπωσιαστεί από αυτές τις επισκέψεις και το μήνυμα είναι ένα: ότι εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα της προσπάθειας και της καινοτομίας. Ασφαλώς το κράτος πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εδώ στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ελλάδα  που μέσα στην κρίση πρωτοπορούν, επεκτείνονται και προσλαμβάνουν εργαζόμενους δείχνει πως «ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ας σταματήσουμε να κλαίμε μόνο πάνω από το «χυμένο γάλα» και να δούμε μπροστά μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες. Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα και σε άλλες φάσεις της ιστορίας του έθνους μας. Μπορούμε και τώρα.

 

Σε ερώτηση για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε:

 

Κ. Χατζηδάκης: «Η Έκθεση είναι πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα. Αυτή τη χρονιά είναι σημαντικό ότι είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Νομίζω ότι μπορούμε να την αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο. Πρώτο βήμα αναβάθμισης θα ήταν αν όλοι κάναμε μια «ανακωχή» σε σχέση με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που γίνονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν άλλες 364 ημέρες το χρόνο για να κάνει κανείς τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. Ας αφήσουμε την Έκθεση να δημιουργήσει καινούργια δυναμική στη Θεσσαλονίκη, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και στη χώρα».

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο