Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Επιστολή του ΥΜΕ Κωστή Χατζηδάκη προς τους Δημάρχους για την ανάπλαση των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής

 

Την πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) προς όφελος της κυκλοφοριακής αγωγής των νέων, ζητά με επιστολή που απέστειλε σε 97 Δημάρχους όλης της χώρας σε περιοχές των οποίων έχουν κατασκευαστεί Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης

Αφορμή για την αποστολή της επιστολής του Υπουργού στους Δημάρχους, αποτέλεσε σειρά καταγγελιών στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με τις οποίες:

 

 

  • Αρκετά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, για τα οποία την ευθύνη της συνεχούς και εύρυθμης λειτουργίας και συντήρησης έχουν οι Δήμοι, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης ή/και ελλιπούς συντήρησης.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Χατζηδάκης:

 

  • Οι Δήμοι, που έχουν κατασκευάσει ΠΚΑ με χρήματα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχουν υποχρέωση από τις υπογραφόμενες συμβάσεις με την αποπεράτωση των εργασιών και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών, να λειτουργούν τα ΠΚΑ, καταρτίζοντας πρόγραμμα επίσκεψης των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και των γειτονικών τους, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Στην προσπάθεια του ΥΜΕ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, αποτελεί και η ανάδειξη των ΠΚΑ ως χώρων εκμάθησης ορθής οδικής συμπεριφοράς. 
Στη κατεύθυνση αυτή ο Υπουργός ζητά από τους Δήμαρχους:

 

  • Να ενεργοποιήσουν άμεσα το ΠΚΑ του Δήμου τους προς όφελος της εκμάθησης της κυκλοφοριακής από τους μαθητές,
  • Να αναλάβουν κάθε ευθύνη για εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης και καλλωπισμού των ΠΚΑ για την εύρυθμη λειτουργία τους, και
  • Να αξιοποιήσουν το υλικό που έχει ήδη αποσταλεί από το ΥΜΕ και αφορά στην κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως δήλωσε ο κ Χατζηδάκης

« Ζητώ από τους Δήμαρχους, στην περιοχή των οποίων λειτουργούν Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα Πάρκα να αποκατασταθούν και να λειτουργούν διαρκώς, καθώς ορισμένα από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί. 
Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, που έχει συνεισφέρει με περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους Δήμους, θεωρεί ότι η εύρυθμη λειτουργία τους αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση και συνεισφορά των εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι σε όλους τους μαθητές της χώρας, προκειμένου να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις στην ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Δήμαρχοι θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτή την πρόσκληση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο