Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Επιτροπή για Πράσινες Μεταφορές.

Μόνιμη Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» δημιουργείται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Σκοπός της Επιτροπής είναι η εκπόνηση και προώθηση πολιτικής για «καθαρότερες» συγκοινωνίες.

Με έμφαση στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων, που παρέχουν νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και στροφή σε μέσα που δεν είναι ρυπογόνα, η Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» θα συμβάλει στη διαμόρφωση μίας συγκροτημένης πολιτικής για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με τις μεταφορές.
Οι ευκαιρίες, που παρέχουν το φυσικό αέριο, το υδρογόνο, τα βιοκαύσιμα και οι διάφορες υβριδικές εφαρμογές, σε συνδυασμό με την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και άλλων μεθόδων που περιορίζουν τη ρύπανση θα είναι από τα βασικά αντικείμενα αυτής της Επιτροπής.
Πρόεδρος της Επιτροπής για τις «Πράσινες Μεταφορές» με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη,
αναλαμβάνει ο
κ. Αλέξανδρος Βραχνός, Πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ.
Η Επιτροπή θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες.

 

Σύντομο Βιογραφικό του Αλέξανδρου Βραχνού
Ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός είναι 57 ετών.
Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Worcester Polytechnic Institute των ΗΠΑ ενώ ειδικεύτηκε στην Μεταλλουργία – Μηχανική (Master of Science από το Massachusetts Institute of Technology).
Ως σύμβουλος επιχειρήσεων έχει εκπονήσει πολλές περιβαλλοντικές μελέτες αναφορικά με διαχείριση συσκευασιών και απορριμμάτων.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογόνου καθώς και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών του CEEP (Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιων Επιχειρήσεων). Από το 2004 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο