Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση Χατζηδάκη για τις δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων σταφιδοπαραγωγών της Κρήτης

Το θέμα των καταστροφών που υπέστησαν οι σταφιδοπαραγωγοί των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων και τις δυνατότητες αποζημίωσης τους έφερε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Χατζηδάκης στην ερώτηση προς την Κομισιόν αφού υπενθυμίζει:
Πρώτον, την ύπαρξη δυνατότητας κάλυψης των ζημιών από εθνικούς πόρους από τον ΕΛΓΑ, υπό την προϋπόθεση σχετικής εξουσιοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Και δεύτερον την δυνατότητα κάλυψης ενός μέρους της χρηματοδότησης από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αγροτική Ανάπτυξη του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, είτε με την ανακατανομή των πόρων του παραπάνω Επιχειρησιακού Προγράμματος, είτε με την χρήση κονδυλίων από το αποθεματικό του ΚΠΣ, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει :
1. Ποιες είναι οι προτάσεις που η Ελλάδα έχει υποβάλει σχετικά με την αποζημίωση παραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη θεομηνία.
2. Ποιες είναι οι δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών μέσω του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
3. Ποιες εξελίξεις υπάρχουν για τη χρησιμοποίηση πόρων του ΚΠΣ για την αποζημίωση των αγροτών που προκάλεσε η χιονοθύελλα στις αρχές του έτους στην Ελλάδα και εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει τις ζημιές που υπέστησαν οι έλληνες αγρότες από την εν λόγω κακοκαιρία έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την χρησιμοποίηση κοινοτικών πόρων προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετάβαση στο περιεχόμενο