Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση Χατζηδάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις επιπτώσεις της απεργίας των υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Τις πιθανές επιπτώσεις της παρατεταμένης απεργίας των υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στην έκδοση των Ευρωπαϊκών Στατιστικών Δεικτών, επισημαίνει με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.


Ως γνωστόν, οι υπάλληλοι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην έκτη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους. Οι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας διαμαρτύρονται για την αλλαγή του Νομικού Πλαισίου που κατά την εκτίμησή τους θα έχει ως συνέπεια την χειραγώγηση των Στατιστικών στοιχείων προς όφελος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν ίση οικονομική μεταχείριση με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν δύο διαφορετικές κλίμακες μισθών για τους εργαζόμενους στον ίδιο εργασιακό χώρο.


Η άρνηση του αρμόδιου Υπουργού να κάνει διάλογο μαζί τους, έχει ως αποτέλεσμα την παράταση της απεργίας με αρνητικές επιπτώσεις, μεταξύ των άλλων, στην ακριβή μέτρηση ορισμένων κρίσιμων δεικτών τονίζει ο κ. Χατζηδάκης. Οι δείκτες αυτοί μεταξύ άλλων είναι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, Τιμές εισροών και εκροών στην Γεωργία και Κτηνοτροφία κλπ.


Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. με ερώτησή του, ζητά από την Επιτροπή να τοποθετηθεί ως προς τις επιπτώσεις της μη εξευρέσεως λύσεως εκ μέρους της Κυβερνήσεως για το θέμα της απεργίας καθώς η EUROSTAT δεν έχει δημοσιεύσει τον περασμένο μήνα (και μάλλον το ίδιο θα πράξει και τον επόμενο) τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Χώρας μας και δεν μπορεί να υπολογίσει τον Δείκτη της Ευρωζώνης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο