Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση για την αξιοποίηση της ΜΟΔ ΑΕ

Ερώτηση σχετικά με την ορθή αξιοποίηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε. από την Κυβέρνηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκης και Κ.Μουσουρούλης.

Ερώτηση σχετικά με την ορθή αξιοποίηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε. (Μ.Ο.Δ.) από την Κυβέρνηση κατέθεσαν, χθες, προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Κωστής Μουσουρούλης.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησής τους, οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διαφυλάσσοντας την ανεξαρτησία της εταιρείας, ανέθεσε στην Μ.Ο.Δ. ουσιαστικά καθήκοντα και συγκεκριμένες ευθύνες σε όλο το φάσμα της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, αναβάθμισε την επιχειρησιακή της λειτουργία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου 2007-2013.

Ωστόσο, η αρμόδια Υπουργός, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, δεν έχει προβεί σε καμία συγκεκριμένη ενέργεια για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μ.Ο.Δ. ιδιαίτερα σε σχέση με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Η έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής ή πολιτικής βούλησης στο θέμα αυτό οδήγησε στην πανθομολογούμενη ακινησία της, με αποτέλεσμα η εταιρεία να οδηγείται σε πλήρη απαξίωση.

Σημειώνουν, επίσης, ότι η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Ο.Δ. και ενός εκπροσώπου από την εκάστοτε μείζονα αντιπολίτευση, αποτελούσε πάγια πρακτική, την οποία είχαν τηρήσει όλες ανεξαιρέτως οι Κυβερνήσεις, από συστάσεως της εταιρείας.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι δυο Βουλευτές, με τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η πρακτική αυτή, για πρώτη φορά, δεν ακολουθήθηκε. Η εν λόγω απόφαση απάδει της διακηρυγμένης πρόθεσης της Κυβέρνησης για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και των καλών πρακτικών

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο