Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση για την καθυστέρηση στην παράδοση 4 σταθμών μετρό στη Νοτιοανατολική Αθήνα

Όπως είναι γνωστό, στις 8 Μαρτίου 2006 υπογράφθηκε η σύμβαση για την υπόγεια επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό.

A.Π.: 4545-06-10-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση στην παράδοση 4 σταθμών Μετρό στη Νοτιοανατολική Αθήνα

Όπως είναι γνωστό, στις 8 Μαρτίου 2006 υπογράφθηκε η σύμβαση για την υπόγεια επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό. Το συνολικό μήκος της επέκτασης είναι 5,5 χλμ και περιλαμβάνει τους εξής 4 νέους σταθμούς: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ, καθώς επίσης και υπόγειο χώρο εναπόθεσης 8 συρμών για τις ανάγκες λειτουργίας της επέκτασης. Με την επέκταση της Γραμμής αυτής θα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η ευρύτερη περιοχή κατά μήκος του άξονα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δηλαδή οι περιοχές των δήμων Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού.

Τα έργα κατασκευής ξεκίνησαν κανονικά. Η σύμβαση, αρχικά, προέβλεπε παράδοση των συγκεκριμένων σταθμών στο επιβατικό κοινό το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, ενώ το Σεπτέμβριο του 2009 το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ως χρονικό σημείο παράδοσής τους την άνοιξη του 2010. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένας από τους σταθμούς αυτούς δεν λειτουργεί, χωρίς, μάλιστα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να έχει δώσει σχετικό νέο χρονοδιάγραμμα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

α) Ποιοι λόγοι εμποδίζουν την παράδοση των Σταθμών;
β) Υπάρχει οριστικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των σταθμών;

Μετάβαση στο περιεχόμενο