Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση – καταγγελία Χατζηδάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους συμβασιούχους του ΟΤΕ

Ερώτηση – καταγγελία σχετικά με την απόλυση, από την διοίκηση του ΟΤΕ, 250 συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, κατέθεσε στην Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι η διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί, μέσω διαγωνισμού, να προσλάβει 200 άτομα χωρίς εργασιακή εμπειρία και 600 άτομα με εργασιακή εμπειρία θέτοντας όμως σαν όριο το 30Ο και μετέπειτα το 26Ο έτος ηλικίας.


Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. προσθέτει ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη συμβατότητά της με το κοινοτικό δίκαιο, καθώς αποκλείει ουσιαστικά -μέσω του ορίου ηλικίας – τους ήδη συμβασιούχους, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και οργανικές ανάγκες της εταιρείας και -επομένως- θα μπορούσαν σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 1999/70 (σχετικά με τη συμφωνία πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου που συνήφθη από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES), την Ένωση των Συνομοσπονδιών της Βιομηχανίας και των Εργοδοτών της Ευρώπης (UNICE) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίων Επιχειρήσεων (CEEP)) να μονιμοποιηθούν.


Η πολιτική του Οργανισμού, επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, παρακάμπτει τεχνηέντως τους επί χρόνια απασχολούμενους ως συμβασιούχους στη θέση του τηλεφωνικού ανταποκριτή, παραβλέποντας την πολυετή υπηρεσία τους, την κατάρτισή τους με έξοδα του Οργανισμού, καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία τους.


Ο κ. Χατζηδάκης ζητά από την Επιτροπή να αποφανθεί κατά πόσο η πολιτική του Οργανισμού αντιτίθεται με την Κοινοτική Οδηγία 1999/70 και αν η απάντηση είναι καταφατική ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση του κοινοτικού δικαίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο