Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση Κωστή Χατζηδάκη για κρατικές σπατάλες στην 81η ΔΕΘ

 deth 2016Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για κρατικές σπατάλες στην 81η ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της περιστολής κρατικών δαπανών, υπήρξε μια δραστική μείωση της παρουσίας υπουργείων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αρχή αυτή παραβιάστηκε φέτος και το διήμερο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατακλύστηκε η Θεσσαλονίκη από κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι από μια πρώτη καταγραφή διακρίνονται περισσότεροι από 30 φορείς του Δημοσίου που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ως εκθέτες, ιδιαιτέρως δε φορείς χωρίς εμπορική δραστηριότητα ή χαρακτηριστικά που να σχετίζονται με μια Διεθνή Έκθεση. Για παράδειγμα η ΕΛΣΤΑΤ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ο ΟΑΣΑ, οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού κ.λπ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει για την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρων και τη δημιουργία και παραγωγή προωθητικού, διαφημιστικού υλικού.

Επίσης, ρωτάει να μάθει ποιος είναι ο συνολικός αριθμός κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ανά φορέα που μετακινήθηκαν για την 81η ΔΕΘ και ποιο είναι το συνολικό κόστος για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αποζημιώσεις όλων αυτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο