Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση Κωστή Χατζηδάκη προς τον υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων

kx_vouli_Ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ., Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων.

Ειδικότερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ερωτάται ο υπουργός:

1.  Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ίδρυση των 21 νέων Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, η οποία έχει προβλεφθεί για τα έτη 2014 και 2015.

2.  Πότε προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας αυτών των Σχολείων.

Στην ερώτηση, ο Κωστής Χατζηδάκης, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης (που ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας), εντός του 2014, πρέπει να ιδρυθούν ή να ορισθούν με αξιολόγηση 11 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και εντός του 2015, ακόμη 10 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία…

kx_vouli_Ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ., Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων.

Ειδικότερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ερωτάται ο υπουργός:

1.  Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ίδρυση των 21 νέων Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, η οποία έχει προβλεφθεί για τα έτη 2014 και 2015.

2.  Πότε προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας αυτών των Σχολείων.

Στην ερώτηση, ο Κωστής Χατζηδάκης, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης (που ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας), εντός του 2014, πρέπει να ιδρυθούν ή να ορισθούν με αξιολόγηση 11 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και εντός του 2015, ακόμη 10 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Επίσης μέχρι το 2020 προβλέπεται η ίδρυση συνολικά 60 νέων προτύπων πειραματικών σχολείων, με στόχο να λειτουργεί μια κάθετη δομή Πρότυπων Πειραματικών (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό -Γυμνάσιο – Λύκειο) σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. 

 

Στην ίδια ερώτηση, ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει ότι τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία που ιδρύθηκαν πρόσφατα από το κράτος αποτελούν έναν θεσμό που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής κινητικότητας και ανέλιξης για τα παιδιά τα οποία σήμερα ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των οικογενειών τους ή της καταγωγής τους.

Ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνει επίσης ότι τα σχολεία αυτά μπορούν να εξελιχθούν σε κοιτίδες αριστείας ενώ οι σύγχρονες και καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας που εκεί χρησιμοποιούνται, μπορεί να διαχυθούν στο σύνολο της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, στηρίζοντας αποφασιστικά τόσο την κοινωνική πρόοδο όσο και την οικοδόμηση ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα.

Σύμφωνα με την ερώτηση, ήδη οι πολίτες επιζητούν την ποιοτική εκπαίδευση και εκδηλώνουν έντονα το ενδιαφέρον τους για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία: το 2014 υποβλήθηκαν περίπου 11.000 αιτήσεις φοίτησης στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια, καταγράφοντας αύξηση κατά 27% σε σχέση με το 2013.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο