Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη για την εφαρμογή μέτρων σχετικά με την αγορά πετρελαιοειδών

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά πετρελαιοειδών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και πιο συγκεκριμένα για τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια βενζίνης.


Ο κ. Χατζηδάκης ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση αν έχει προχωρήσει στην προετοιμασία για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες θα συνδέονται με ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου όχι μόνο θα επιτύχει τον έλεγχο σε όλα τα στάδια εμπορίας στην αγορά των πετρελαιοειδών, αλλά θα περιορίσει σημαντικά το παράνομο εμπόριο (λαθρεμπόριο, νοθεία) και τη φοροδιαφυγή σε αυτόν τον κλάδο. Είναι δε ακόμα πιο επιτακτική καθώς η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει με μέτρα που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα ενισχύοντας παράλληλα την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι στο νόμο 3784/2009 προβλέπεται η εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών, στο οποίο υποχρεωτικά συνδέεται ταμειακή μηχανή, εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2010.


Στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά επίσης να πληροφορηθεί αν θα δοθεί οικονομική ενίσχυση προς τους πρατηριούχους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τους μηχανισμούς.Μετάβαση στο περιεχόμενο