Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων: Μια σημαντική δραστηριότητα συνεχίζεται και αναπτύσσεται

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Αναπαραστάσεων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Οικοδεσπότης της έκθεσης ήταν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και διοργανωτής ο Δήμος Ύδρας.


Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου παρουσιάζονται οι περιοχές και οι ιστορικές αναπαραστάσεις των πόλεων του Δικτύου. Στο Δίκτυο συμμετέχουν οι πόλεις: Arezzo, Pisa, Tolentino από την Ιταλία, Slavkov u Brna (Austerlitz) από την Τσεχία, Bourtange από την Ολλανδία, Cesis από τη Λετονία, Leisnig από την Γερμανία, Βρυξέλλες και Ύδρα. Η έκθεση αποτελεί ταυτόχρονα και μια σημαντική ευκαιρία τουριστικής προβολής των πόλεων στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού. Το Δίκτυο μέσω του θεσμού των ιστορικών και παραδοσιακών αναπαραστάσεων και με τη συνεργασία των πόλεων που το απαρτίζουν, αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και στη δημιουργία ενός μόνιμου αριθμού επισκεπτών στην ειδική αυτή κατηγορία του πολιτιστικού τουρισμού.


Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν o Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπορέλ, οι επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαρβιτσιώτης, του ΠΑΣΟΚ κ. Ξενογιαννακοπούλου, του ΚΚΕ κ. Παφίλης, καθώς και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών, οι οποίοι σχολίασαν με κολακευτικά λόγια όχι μόνο την έκθεση, αλλά και το περιεχόμενο και τους σκοπούς του Δικτύου. Στις ομιλίες τους τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Αναστόπουλος υπογράμμισαν τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάληψη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και τις μελλοντικές δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Αναπαραστάσεων.


Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εμπειρία αποτελεσματικής συνεργασίας, πόλεων, δήμων και περιοχών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το “ζωντανό” ταξίδι στην ευρωπαϊκή ιστορία και παράδοση μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες και ενισχύει την προβολή της χώρας μας στην ΕΕ.


Νέα δυναμική επίσης για την τουριστική ανάπτυξη των πόλεων του Δικτύου αναμένεται να δημιουργήσει η έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του (www.livestories.org), καθώς και οι νέες υποβολές προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εθνικούς πόρους της κάθε χώρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο