Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εξαίρεση του νομού Αττικής από τη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων του ν. 3982/2011

Με το άρθρο 40 του προσφάτως ψηφισθέντος ν. 3982/2011 σχετικά με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων, προβλέπεται η εξαίρεση των επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στο νομό Αττικής από τις πιο γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης που ορίζει ο νέος νόμος.

Αριθμ. Πρωτ. 19371/13-7-2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση του νομού Αττικής από τη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων του ν. 3982/2011

Με το άρθρο 40 του προσφάτως ψηφισθέντος ν. 3982/2011 σχετικά με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων, προβλέπεται η εξαίρεση των επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στο νομό Αττικής από τις πιο γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης που ορίζει ο νέος νόμος. Εξαιρείται, δηλαδή, ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής επικράτειας, διότι στο νομό Αττικής είναι συγκεντρωμένο ένα μεγάλο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Κατά τη σχετική συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή στις 2 Ιουνίου, ανεδείχθη το θέμα αυτό. Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι «η Αττική αποτελεί μια ξεχωριστή ενότητα με σημαντικές ιδιαιτερότητες» και άρα το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί «ξεχωριστά και εξειδικευμένα». Από πλευράς μας προτρέψαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να φέρει άμεσα σχετική διάταξη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, επιτείνοντας τη νομική ασάφεια και τις αντιδράσεις των φορέων της αγοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

1. Υπάρχει πρόθεση από πλευράς της κυβέρνησης να κατατεθεί σύντομα διάταξη που να αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαδικασίας αδειοδότησης στο νομό Αττικής;
2. Αν ναι, προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η διάταξη αυτή;

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο