Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν για το ενδεχόμενο τιτλοποίησης μέρους των εσόδων από το Γ’ ΚΠΣ

Στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει η Κομισιόν όσον αφορά τα σχέδια για την τιτλοποίηση πιστώσεων μέρους του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μισέλ Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής Κωστή Χατζηδάκη.


Ο κ.Χατζηδάκης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ενημερωθεί εάν είναι σύμφωνη με τον κανονισμό 1260/99 η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προκαταβάλει στους αναδόχους έργων που χρηματοδοτούνται από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, κοινοτικούς πόρους με την μορφή τίτλων που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών με εγγύηση τις εισροές των κοινοτικών πόρων τα επόμενα χρόνια.


Στην απάντηση του ο κ.Μπαρνιέ τονίζει ότι: “Έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Επιτροπής δημοσιεύματα του τύπου, στα οποία σχολιάζεται ότι εξετάζονται ή προβλέπονται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης οικονομικοί διακανονισμοί με πιθανές επιπτώσεις για την λειτουργία των ασκούμενων ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πολιτικών στην Ελλάδα.” Συνεχίζοντας την απάντηση του ο κ.Μπαρνιέ επισημαίνει ότι: “Η Επιτροπή έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω πληροφορίες, με σκοπό να αποφασίσει τη γραμμή που θα ακολουθήσει.”
Μετάβαση στο περιεχόμενο