Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Φτάσαμε ένα μήνα μετά να διαπραγματευόμαστε στην «επταμερή» αυτά που συμφωνήσαμε” – Tηλεοπτική εμφάνιση του Κωστή Χατζηδάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

kx_skai_proti_grammi_23_3_2014“Εδώ ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Υπεγράφη η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ο κ. Τσίπρας σχεδόν πανηγύρισε, απεύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια είχαμε εκείνη την ψηφοφορία στην Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το 92-68, και όλα πάγωσαν. Φτάσαμε, λοιπόν, ένα μήνα μετά να διαπραγματευόμαστε σ’ αυτήν την «επταμερή» σύσκεψη ουσιαστικά αυτά που συμφωνήσαμε. Και καταλήξαμε στα ίδια. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει πολιτική συμφωνία και ρευστότητα.  Και τι  πήραμε; Αντί για πολιτική συμφωνία μας παρέπεμψαν ξανά στο Eurogroup και αντί για ρευστότητα μας είπαν κάντε πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζητάμε. Δηλαδή αυτά που ξέραμε από τις 20 Φεβρουαρίου.”

 

Απόσπασμα από την τηλεοπτική εμφάνιση του Κωστή Χατζηδάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπόμπη “Πρώτη Γραμμή” των Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου

kx_skai_proti_grammi_23_3_2014Ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησής του είναι:

–          Στην επιστολή Τσίπρα αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η αντίφαση των τελευταίων ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης. Σε εμάς λέει περίπου ότι είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων το θέμα της ρευστότητας, ενώ στην επιστολή παραδέχεται το αντίθετο. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι ισχύει.

–          To θέμα Κατρούγκαλου, το έκανε μεγάλο ο πρωθυπουργός δια της επιμονής του να  καλύψει απολύτως τον υπουργό του. Και έτσι όπως εξελίσσεται το θέμα, εξ αντικειμένου, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καντρούγκαλος βλάπτουν τον εαυτό τους.

–          Δεν ανήκω στη σχολή που πιστεύει στις «μαγικές συνταγές». Δεν θεωρώ ότι εμείς δικαιούμασταν να πάρουμε μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται. Και οι δύο πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι με την πραγματικότητα. Βεβαίως με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα ηθικής τάξεως θέμα, με την έννοια ότι έλεγε πριν τις εκλογές και εξακολουθεί να λέει και τώρα ότι μπορεί να βρει μία μαγική συνταγή και να προχωρήσουμε χωρίς μέτρα.

–          Θα στηρίξουμε κάθε θετικό μέτρο. Για παράδειγμα εκκρεμεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Γιατί να μην το στηρίξουμε; Πρέπει να το στηρίξουμε! Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το στηρίξει;

–          Εδώ ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Υπεγράφη η συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ο κ. Τσίπρας σχεδόν πανηγύρισε, απεύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια είχαμε εκείνη την ψηφοφορία στην Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το 92-68, και όλα πάγωσαν. Φτάσαμε, λοιπόν, ένα μήνα μετά να διαπραγματευόμαστε σ’ αυτήν την «επταμερή» σύσκεψη ουσιαστικά αυτά που συμφωνήσαμε. Και καταλήξαμε στα ίδια. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει πολιτική συμφωνία και ρευστότητα.  Και τι  πήραμε; Αντί για πολιτική συμφωνία μας παρέπεμψαν ξανά στο Eurogroup και αντί για ρευστότητα μας είπαν κάντε πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζητάμε. Δηλαδή αυτά που ξέραμε από τις 20 Φεβρουαρίου.

–          Η κυβέρνηση για να πάρει χρήματα θα μπει στον κόπο να φέρει κάποιους νόμους στη Βουλή. Και θα μπει σε μεγαλύτερο κόπο να πείσει την κοινοβουλευτική της ομάδα να στηρίξει αυτό. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε σωστή μεταρρύθμιση. Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι αν θέλει να βασιστεί σ’ εμάς –στην όποια διάθεσή μας να στηρίξουμε ότι νομίζουμε– ή στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα.

–          Εάν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι στόχοι για την ανάπτυξη θα βγάλουμε το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Μετά από 5 χρόνια που η Ελλάδα είναι στην πρέσα του μνημονίου δεν έχει νόημα να κάνει κανείς μια μικροκομματική αντιπολίτευση έτσι ώστε η πατρίδα μας στο τέλος να πάει πραγματικά στα βράχια.

–          Τώρα βγήκε μια έκθεση του ΟΟΣΑ για τις δωροδοκίες. Προφανώς είναι δική μου καθώς έχω υποκλέψει τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ!!!

–          Η οικονομία έχει μπει ξανά στην φορμόλη. Υπό αυτές τις συνθήκες αναγκαστικά φοβούμαι βαδίζουμε προς 3ο μνημόνιο και τον Ιούνιο θα κληθούν να αποφασίσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που στηρίζεται σ’ αυτό που είχαμε φέρει και ένα νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση 200 εκατ. ευρώ. Μόνο το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε πέρυσι ήταν 500 εκατ. ευρώ. Τώρα παρουσιάζουν ως νέα κονδύλια  τα 2 δις από τις Βρυξέλλες. Δεν είναι καθόλου καινούργια. Είναι μέρος των 20,8 δις ευρώ που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, ήμουν αρμόδιος υπουργός. Ας μας πουν από πια καινούργια γραμμή του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι αυτά τα χρήματα. Δυστυχώς ψεύδονται ασυστόλως.


Μετάβαση στο περιεχόμενο