Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Για τη μετατροπή του Άι Στράτη σε “πράσινο” νησί

Sea_120x80

Χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληροι μήνες προκειμένου το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσει διαδικαστικά τη μετατροπή του Αι Στράτη σε «πράσινο» νησί.

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτές Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και κ. Κωστής Χατζηδάκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληροι μήνες προκειμένου το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσει διαδικαστικά τη μετατροπή του Αι Στράτη σε «πράσινο» νησί. Μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, η οποία ήταν δημοσιοποιημένη ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 και ώριμη σε μεγάλο βαθμό, έμπλεξε για πολλούς μήνες στα γρανάζια του ΥΠΕΚΑ και ανακοινώθηκε μόλις χθες ακριβώς όπως την είχαμε προετοιμάσει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
Ο Αϊ Στράτης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αργόσυρτου τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη αναπτυξιακές ανάσες και που τέτοια έργα μπορούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα και την πράσινη ανάπτυξη την οποία μάλιστα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ευαγγελιζόταν προεκλογικά. Θα περιμέναμε επίσης από το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει τον ελάχιστο πολιτικό πολιτισμό και να αναγνωρίσει τις προσπάθειες και την προεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το ζήτημα, ειδικά τώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναζητεί, στα λόγια τουλάχιστον, συναίνεση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο