Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Η αρπαγή της Ευρώπης”, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η “Ευρώπη” επιστρέφει στην Ευρώπη! Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που αναπαριστά τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία μεταμφιεσμένο σε ταύρο. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στον υπαίθριο χώρο δίπλα στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Συντονιστικό ρόλο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση είχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας. Την ευθύνη της εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν οι τρεις Κρητικοί ευρωβουλευτές Κωστής Χατζηδάκης ΝΔ, Σταύρος Αρναουτάκης ΠΑΣΟΚ και ο Κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης. Στην διοργάνωση μετείχε και ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Λουκαράκης.


Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ενώ παραβρέθηκε πλήθος Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.


Το άγαλμα, που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης, έχει μήκος 5μ. και
ύψος 4,6 μ. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν διάφορα υλικά, όπως ανοξείδωτος χάλυβας για να περιγράψουν το λευκό χρώμα του
ταύρου και χαλκός για να αναδείξει την ομορφιά της Ευρώπης. Η αρχική πρόταση εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2003. Αντανακλά τον πολιτισμό των προγόνων μας και τους ισχυρούς δεσμούς του θεού Δία με την Κρήτη. Όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το άγαλμα θα παραμείνει για πάντα στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει ελληνικές ρίζες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο