Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η χαμένη σοβαρότητα και η ιστορική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας – άρθρο στην εφημερίδα “Καθημερινή”

«Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός». Όσο κι αν ακούγεται τετριμμένος ο τίτλος του έργου του Όσκαρ Ουάιλντ, αναφέρεται σίγουρα σε κάτι που έχουμε υποτιμήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και περισσότερο το έχει υποτιμήσει η κυβέρνησή μας.

Είναι μια κυβέρνηση που φαντάστηκε ότι η εκλογή της θα άλλαζε την Ευρώπη και τον κόσμο. Και ο πρωθυπουργός καλύφθηκε, στη συνέχεια, πίσω από… αυταπάτες. Ότι θα δημιουργούσε ανάπτυξη από αέρα κοπανιστό. Και οδήγησε την χώρα ξανά σε ύφεση, σε δύο ακόμη μνημόνια και σε απώλεια εισοδήματος 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης ότι θα στήριζε το κοινωνικό κράτος. Και έχει κόψει 21 φορές τις συντάξεις, πλήρως το ΕΚΑΣ, δραματικά το επίδομα θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα κ.ο.κ. Εταξε και ότι θα δημιουργούσε κι ένα καινούριο μαγικό τοπίο στις διεθνείς σχέσεις. Και κατέληξε να γίνει μια κυβέρνηση με δύο πολιτικές, τόσο για τα Σκόπια, όσο και για την Τουρκία. Κι αντί για το νέο που γενικώς έλεγε ότι θα φέρει, ταυτίστηκε με τα βοσκοτόπια ως αντάλλαγμα για ένα κανάλι, με τον μεσάζοντα για τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας, με τη μείωση ενός και μόνο φόρου, αυτού των καζίνο!

Ολοι πια έχουν καταλάβει ότι έχουμε μια κυβέρνηση που πορεύεται από αυταπάτη σε αυταπάτη, από ψέμα σε ψέμα και από αποτυχία σε αποτυχία. Κι ότι η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους χωρίς αρχές, χωρίς συνέπεια και καμία αξιοπιστία. Και, φυσικά, χωρίς καμιά διάθεση πολιτικής συνεννόησης. Η ομάδα των ανθρώπων που μας κυβερνούν έχουν ένα ιδιότυπο σύμπλεγμα πολιτικής ανωτερότητας. Θεωρούν ότι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους και ότι μπορούν να κυβερνούν τη χώρα πηγαίνοντας από τέχνασμα σε τέχνασμα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όμως γι αυτή τη χώρα αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα, η υποκρισία, οι πολιτικές θεατρικές παραστάσεις και ο κυνισμός.

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το καλοκαίρι του 2015 το τρίτο Μνημόνιο χωρίς να ζητήσει πολιτικά ανταλλάγματα, για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Και έφτασε να κατηγορείται από την ίδια την κυβέρνηση γι αυτή της την ψήφο! Θέατρο του παραλόγου. Αλλά και να δέχεται συνεχείς πολιτικές επιθέσεις τόσο συνολικά, όσο και για συγκεκριμένα στελέχη της, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης για την πατρίδα, από μια κυβέρνηση που αντί να κυβερνά, αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Το πιστεύω τους είναι αυτό που εξέφρασε ο πρωθυπουργός: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Δεν είναι όμως αυτό το μέλλον που μας αξίζει.

Η χώρα μας πρέπει επειγόντως να κάνει στροφή στη σοβαρότητα. Δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο σε αυτή την πορεία. Στροφή στην υπευθυνότητα και στην αξιοπιστία. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας. Η  χώρα μας δεν έχει ανάγκη απλά να αλλάξει κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει σελίδα. Γι αυτό χρειαζόμαστε μια μεγάλη πατριωτική συμμαχία που θα φέρει μαζί όσους οραματίζονται μια διαφορετική Ελλάδα. Τους νέους επιστήμονες που θέλουν μια αγορά εργασίας που θα ανταμείβει τις ικανότητές τους όπως τους αξίζει. Τους αγρότες που βλέπουν την ανάγκη για καινοτόμες μεθόδους παραγωγής. Τους δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν ουσιαστική επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Τους συνταξιούχους που λαχταρούν να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ανοίγουν τα φτερά τους και να μην στηρίζονται στο δικό τους χαρτζιλίκι. Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι περιμένουν ένα κράτος που δεν θα τους υπερφορολογεί, αλλά θα τους επιτρέπει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως ακόμη και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία, θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην κοινή λογική και θα τους καλέσει να συμμετάσχουν στη μεγάλη μεταρρυθμιστική, κοινωνική,  αλλά και κοινοβουλευτική συμμαχία. Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει τη μάχη του ψυχολογικού κλίματος, εκπλήσσοντας θετικά όλο τον κόσμο. Με νέα δείγματα γραφής. Όλοι οι Έλληνες που δεν συμβιβαζόμαστε με την Ελλάδα της αερολογίας και της μιζέριας και πιστεύουμε στην Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη. Είναι μια μάχη ιστορική, και η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να ακούσει το κάλεσμα της ιστορίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο