Πότε μάχεται κανείς για την Ελλάδα των πολλών; Πότε κερδίζουν οι πολλοί; Φτάνει, άραγε, ο κ. Τσίπρας να τους υποστηρίζει στα λόγια ενώ η κυβέρνησή του δίνει συνεχώς δείγματα γραφής για το αντίθετο; Οι πολιτικές θεατρικές παραστάσεις δεν αρκούν. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Συναλλαγές με τις ελίτ από τη μια πλευρά και πολιτική που βλάπτει τους πολλούς από την άλλη!
Στο ηθικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει σαφές αποτύπωμα: Γάτα Ιμαλαΐων. Τηλεοπτική άδεια με αντάλλαγμα βοσκοτόπια. Επανειλημμένες συναντήσεις με τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου πριν βαφτισθεί «εχθρός». Σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη καιΠετσίτη. Μείωση ενός και μόνο άμεσου φόρου: Αυτού για τα καζίνο. Ενίσχυση των πολυεθνικών φαρμάκου, με αποτέλεσμα να μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές σε όλη την Ευρώπη. Τοποθέτηση του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιό τους για να τους βοηθήσει στη μάχη τους ενάντια στη διαπλοκή.Παράλληλα, για τον πρωθυπουργό μάθαμε τις τελευταίες μέρες ότι η υπεράσπιση της Ελλάδας των πολλών συνεπάγεται πλήρης στήριξη στον Παύλο Πολάκη μετά την ιταμή επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και εν κρυπτώ διακοπές σε κότερο εφοπλιστή -και μάλιστα μετά από εθνική τραγωδία- τη στιγμή που ο ίδιος είχε καταδικάσει με πάθος αυτούς που ανέβαιναν στα κότερα της ελίτ!
Θα μπορούσα, φυσικά, να συνεχίσω. Όμως αυτά τα παραδείγματα αρκούν για να σκιαγραφήσουν το ήθος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μιας διακυβέρνησης που απέκτησε χαρακτηριστικά καθεστώτος σε χρόνο-ρεκόρ. Προτιμώ να σταθώ περισσότερο στο αποτύπωμα της δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απάντηση για αυτό το ερώτημα. Δεν έχει, δηλαδή, κανένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κορυφαία πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα: Τη δημιουργίαπολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Αντ’ αυτού, προτιμάει να μένει προσκολλημένος στους δογματισμούς του, να βάζει τρικλοποδιές σε εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή του Ελληνικού και να λοιδορεί οποιαδήποτε αναφορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία ως «νεοφιλελεύθερη».
«Μάχομαι για την Ελλάδα των πολλών», όμως, δεν σημαίνει «μάχομαι για τις ιδεοληψίες μου». Σημαίνει «μάχομαι για νέες ποιοτικές δουλειές για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες». Σημαίνει πως βάζουμε τα δυνατά μας για να γυρίσει οριστικά σελίδα η χώρα, ώστε να αποκτήσει μια δυναμικήοικονομία που θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας.
Για αυτό μιλάμε για μείωση της φορολογίας. Για αυτό μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων. Για αυτό μιλάμε για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Για αυτό μιλάμε για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης. Για αυτό μιλάμε για ενίσχυση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Για αυτό μιλάμε για υιοθέτηση των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών σε όλους τους τομείς.
Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα των ευκαιριών. Είναι η Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να κυνηγήσει το όνειρό του, ανεξαρτήτως του πού μεγάλωσε και πού πήγε σχολείο. Αυτή την Ελλάδα αξίζουμε. Την Ελλάδα της δημιουργίας, όχι την Ελλάδα του φθόνου και της ισοπέδωσης. Και στις 26 Μαΐου θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να χτίσουμε αυτή την Ελλάδα. Όλοι μαζί.