Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η επιτροπή θα μελετήσει τις επιπτώσεις από την υπόθεση Μποσμάν στον αθλητισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να μελετήσει μαζί με τις αθλητικές οργανώσεις συστήματα εναλλακτικά εκείνων που καταδίκασε το Δικαστήριο, έτσι ώστε να υπάρξει εγγύηση για μια αρμονική εξέλιξη του αθλητισμού καθώς και για την κατάρτιση των νέων αθλητών μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση Μποσμάν. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου κας Άννας Διαμαντοπούλου σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε τονίσει προς την Επιτροπή ότι: Πρώτον, η απόφαση Μποσμάν έχει ως αποτέλεσμα να εξαλειφθεί το σημαντικότατο στοιχείο της ταύτισης των φιλάθλων με τους συλλόγους, αφού οι τελευταίοι έχουν μετατραπεί στην πραγματικότητα σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και δεύτερον οι μικρότεροι σύλλογοι δεν έχουν πλέον το κίνητρο της δημιουργίας και ανάδειξης αθλητών καθώς αυτοί θα γίνουν βορά στις αδηφάγους ορέξεις των μεγάλων και εύρωστων οικονομικά συλλόγων.


Ο κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την απάντηση της επιτρόπου επισημαίνει ότι: «Η απόφαση Μποσμάν παραγνωρίζει πλήρως τις σαφέστατες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ηθικές πτυχές του αθλητισμού. Το νομικό σκεπτικό της απόφασης βάλλεται από παντού με πλήθος νομικών επιχειρημάτων ως μονομερές, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις συνέπειες της ανωτέρω απόφασης. Ελπίζω ότι η Επιτροπή θα διαφυλάξει τις σημερινές δομές του αθλητισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής λειτουργίας του στο κοινοτικό πλαίσιο.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο