Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η ήττα τους είναι πλέον ζήτημα αξιακό! – άρθρο στην ιστοσελίδα Liberal.gr

Αν ήθελα να πρωτοτυπήσω θα έγραφα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει την αλήθεια. Με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με την κατάργηση των διοδίων με το σκίσιμο τον μνημονίων. Αν ήθελα επίσης να πρωτοτυπήσω θα έλεγα ότι η πολιτική ρετρό στην εκπαίδευση με όραμα τη δεκαετία του ’80 που εφαρμόζει η κυβέρνηση ότι είναι πετυχημένη. Ότι το δόγμα Τόσκα «να κάνετε ότι κοιμάστε» είναι πολιτική προς μίμηση στην αστυνόμευση. Και ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την Ελλάδα 1η στους φόρους στις 40 χώρες του ΟΟΣΑ και τελευταία στις επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα παράδειγμα επιτυχίας. Θεωρώ, όμως, ότι όλοι έχουν κουραστεί πια τόσο με τις αναφορές στα ψέματα όσο και με τις αναφορές στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Τα αντιλαμβάνονται νομίζω και πρώην φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα θέλω να γράψω βασικά για το πολιτικό ήθος της κυβέρνησης και ιδιαίτερα για της ομάδας γύρω από τον πρωθυπουργό. Όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία 4 χρόνια πιστοποιούν ότι το πολιτικό ήθος που ήταν το καμάρι του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχτεί μια φενάκη. Αντίθετα, αυτό που φαίνεται όλο και περισσότερο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποκτήσει καθεστωτικά χαρακτηριστικά, νωρίτερα ίσως από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που θα μπορούσε να κατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία.

Είναι μια κυβέρνηση που παριστάνει την κυβέρνηση των πολλών και τον πολέμιο των ελίτ, ενώ συναλλάσσεται με τις ελίτ. Έτσι, αποδεικνύει ότι περιφρονεί τους πολλούς και την νοημοσύνη τους, ακόμη δε περισσότερο τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι πίστεψαν ότι θα εκφράσει το νέο και την ηθική στην πολιτική. Τα παραδείγματα είναι πολυάριθμα: Χάιδευαν την γάτα των Ιμαλαΐων προεκλογικά.  Αποπειράθηκαν να δώσουν τηλεοπτική άδεια στον Καλογρίτσα έναντι βοσκότοπων. Συναγελάζονταν με τον Μαρινάκη που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου πριν γίνει εχθρός τους. Εξέθρεψαν το καραμπινάτο σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη και Πετσίτη. Ο μόνος άμεσος φόρος που μείωσαν ήταν αυτός για τα καζίνο. Ενίσχυσαν τις πολυεθνικές του φαρμάκου και τις διευκόλυναν να πάρουν καλύτερες τιμές στην Ευρώπη. Έβαλαν τον Πέτρο Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιό τους, ενώ παράλληλα μιλούν για πόλεμο κατά της διαπλοκής.

Τις τελευταίες μέρες προέκυψαν νέα επεισόδια στο ίδιο σήριαλ. Μετά από την αδιανόητη κάλυψη του κ. Τσίπρα στον κ. Πολάκη για την ιταμή επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αποκαλύφθηκαν οι μυστικές διακοπές του κ. Τσίπρα στο κότερο της κας Παναγοπούλου. Διακοπές με κότερα ενός πρωθυπουργού που είχε μιλήσει ενάντια σ’ αυτούς που ανεβαίνουν στα κότερα! Το αποκορύφωμα της υποκρισίας αλλά και της πολιτικής μετάλλαξης!

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, πέρα από αυτά τα φαινόμενα έχουν έρθει στην επιφάνεια μια σειρά από δηλώσεις και κινήσεις της ομάδας του Μαξίμου που δείχνουν ότι, εκτός από την πολιτική υποκρισία για την οποία διακρίνονται, οι άνθρωποι είναι απολύτως αδίστακτοι. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για μια χούφτα ψήφους:

Το έζησα από πρώτο χέρι την προηγούμενη εβδομάδα: Ο κ.Παππάς δεν δίστασε να πει ψέματα σε μένα τον ίδιο σε ζωντανή μετάδοση, ισχυριζόμενος ότι οι ανασφάλιστοι καλύφθηκαν πρώτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε με υπογραφή δική μου και του Άδωνη Γεωργιάδη το 2014. Ακόμα, δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι παρέλαβαν το ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 24% από την κυβέρνηση Σαμαρά ενώ όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το παρέλαβαν στο 13%. Κανένας ενδοιασμός για την εξαπάτηση των πολιτών.

Την Κυριακή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους ισχυριζόμενοι ότι αναφερόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συλλογική σύμβαση του Παπαστράτου πρότεινε να δουλεύουμε οι Έλληνες συνεχώς και αδιαλείπτως. Χωρίς Χριστούγεννα, χωρίς Πάσχα. Πέραν του ότι αυτός καθ’ αυτός ο ισχυρισμός τους είναι παράλογος και γελοίος, αποκαλύπτεται στη συνέχεια ότι στη μανία τους να συκοφαντήσουν την αντιπολίτευση έκαναν μνημειώδη γκάφα: Διότι στον Παπαστράτο είχε υπογραφεί σύμβαση για 7ήμερη λειτουργία της επιχείρησης, επί των δικών τους ημερών. Εδώ δεν πρόκειται απλώς για υποκρισία, αλλά για ανοησία που εκθέτει την ομάδα Μαξίμου.

Και κερασάκι στην τούρτα της τελευταίας μέρες: ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι είναι καλύτερος χριστιανός και από τους χριστιανούς. Υπάρχουν και κάποια όρια! Όχι ότι αρνούμαι φυσικά την ανεξιθρησκία. Αλλά δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή μια τέτοια υποκρισία από έναν Πρωθυπουργό που τη μία μας λέει ότι είναι άθεος και τη άλλη συνομιλεί επί 20λέπτο με την εικόνα της Παναγίας στο Άγιο Όρος!

Όλα τα παραπάνω έρχονται να υπογραμμίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα είναι ένα κόμμα πια χωρίς αξίες και αρχές. Για αυτό και πιστεύω ότι η ήττα του στις εκλογές δεν είναι μόνο πολιτικό ή μόνο ιδεολογικό ζήτημα. Είναι πρωτίστως θέμα αξιακό! Πρέπει να βάλουμε στην άκρη το πολιτικό θέατρο, τον κυνισμό και την υποκρισία. Και παράλληλα να αναδείξουμε την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας. Τις αξίες στις οποίες μέχρι σήμερα έχει στηριχθεί ο Ελληνισμός και μπορεί να στηριχθεί και στο μέλλον: την αλήθεια, τη σοβαρότητα, την προσπάθεια, την αξιοκρατία, την ενότητα. Στην προσπάθεια να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ χωράνε όχι μόνο οι δεξιοί και οι κεντρώοι, αλλά και οι αριστεροί που αισθάνονται προδομένοι από την κυβέρνηση και θέλουν η χώρα μας να αναπνεύσει από το ψέμα και τον κυνισμό και να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Το πρώτο βήμα προς αυτό το μέλλον θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο