Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η Κομισιόν εξετάζει το θέμα της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις καταγγελίες σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Φριτς Μπόλκενσταϊν σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.


Στην ερώτηση του ο κ. Χατζηδάκης είχε καταγγείλει στην Κομισιόν ότι μετά από πολλά χρόνια ασάφειας στο νομικό πλαίσιο που διέπει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα η κυβέρνηση αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια σε πολλούς σταθμούς εγνωσμένης ποιότητας και ακροαματικότητας, με σημαντικό κύκλο εργασιών και μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Ο κ. Χατζηδάκης ζητούσε από την Επιτροπή να τον πληροφορήσει κατά πόσον η πράξη αυτής της Ελληνικής κυβέρνησης κινείται στα όρια της Ευρωπαϊκής νομιμότητας υπενθυμίζοντας τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 6 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναφέρονται στην ελευθερία, την δημοκρατία, τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, αλλά και του άρθρου 11 της χάρτας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εγκρίθηκε πρόσφατα και αναφέρεται στην ελευθερία της έκφρασης και της μετάδοσης των πληροφοριών αλλά και την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Στην απάντηση του ο κ. Μπόλκενσταϊν αναφέρει ότι: “Η Επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης της εν λόγω καταγγελίας και έχει καλέσει τις ελληνικές αρχές να της παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες. Δεδομένου ότι η περίπτωση εμφανίζεται μάλλον πολύπλοκη, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί αν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ή όχι.”


Τέλος στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος τονίζει ότι η Επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία στη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς ραδιοφωνικών εκπομπών στην Κοινότητα και, ως εκ τούτου, θα εξετάσει την εν λόγω περίπτωση με τη δέουσα προσοχή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο