Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σωστά – συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

IMG 7031«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί σωστά γιατί είναι εκτός οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου.

O Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε τα ακόλουθα:

–          Καλές οι «λεβεντιές», αλλά με τις «ηρωικές» διαπραγματεύσεις  η χώρα πάει πίσω τους τελευταίους 15 μήνες.

–          Πρέπει να δούμε τι κοστίζουν  οι  «λεβέντικες» προσεγγίσεις  Το ζήτημα δεν είναι η όποια καταγγελία, αλλά η επόμενη μέρα.

–          Ενώ η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος βγήκαν από το μνημόνιο,  εμείς  υπογράφουμε μέσα σε 15 μήνες 2 νέα μνημόνια.

–          Ακόμα και αν κλείσει η συμφωνία με αυτή την κυβέρνηση  υπάρχει ο φόβος  να μην  λειτουργήσει εξαιτίας των νέων φόρων.

–          Όσο η χώρα και η οικονομία  φαίνεται ότι παραδέρνουν, κανένας επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει.

–          Η χώρα αυτό που πρωτίστως χρειάζεται είναι να εκπλήξει ευχάριστα. Να δείξουμε ότι αλλάζουμε και ακολουθούμε το δρόμο της Ευρώπης.

–          Εμείς θα προσπαθήσουμε πριν τις εκλογές να κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με την τρόικα και τους πολίτες για ένα άλλο μείγμα πολιτικής.

–          Θέλουμε μια νέα συμφωνία με την τρόικα με λιγότερους φόρους και δαπάνες και πιο τολμηρή σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

–          Η ΝΔ τον δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να κάνει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο