Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Η κυβέρνηση δίνει μάχες με τις λέξεις” – Τηλεοπτική παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στον ΑΝΤ1

KX_ANT1_PAPADAKIS“Δεν κατάλαβα γιατί χρειάστηκαν 15-20 μέρες για να φτάσουμε στη χθεσινή απόφαση. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν επί της διαδικασίας, δευτερεύον και σχεδόν αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, βάσει της συμφωνίας του  Eurogroup της  20ης Φεβρουαρίου και βάσει email Βαρουφάκη, θα καθίσουν τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα –μου είναι σχεδόν αδιάφορο το που– για να δούνε μία-μία τις δράσεις, που είναι μέσα στοemail Βαρουφάκη, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει λεφτά. Διότι μέχρι τώρα έχουμε μία συμφωνία χωρίς λεφτά.”


Τηλεοπτική παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στην εκπομπή “Πρωϊνό ΑΝΤ1”, στο Γιώργο Παπαδάκη

KX_ANT1_PAPADAKISΟ πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση  στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησής του είναι:

  • Δεν κατάλαβα γιατί χρειάστηκαν 15-20 μέρες για να φτάσουμε στη χθεσινή απόφαση. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν επί της διαδικασίας, δευτερεύον και σχεδόν αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της  20ης Φεβρουαρίου και βάσει του email Βαρουφάκη, θα καθίσουν τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα –μου είναι σχεδόν αδιάφορο το που– για να δούνε μία-μία τις δράσεις, που είναι μέσα στο email Βαρουφάκη, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει λεφτά. Διότι μέχρι τώρα έχουμε μία συμφωνία χωρίς λεφτά.
  • Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν προηγουμένως με το όνομα «τρόικα» τώρα θα είναι με το όνομα «θεσμοί». Έτσι θα προχωρήσει η συζήτηση. Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια.
  • Και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει αρκετές φορές μονομερώς: Εγώ ο ίδιος το νομοσχέδιο το είχα φέρει χωρίς την συγκατάθεση της τρόικα και με τη ρητή διαφωνία του ΔΝΤ. Το νόμο για τις 100 δόσεις τον φέραμε χωρίς τη συγκατάθεση της τρόικα. Το ίδιο με τον  προϋπολογισμό του 2014.
  • Η κυβέρνηση κάνει κάτι που το βρίσκω άχαρο και όχι τιμητικό για την ίδια. Ενώ θα μπορούσε να πει ότι κάνουμε μια διαπραγμάτευση για να πετύχουμε κάποια πράγματα και να πετύχουμε καλύτερους όρους, μια καλύτερη ζωή κλπ δίνει μια μάχη με τις λέξεις. Κάνει βαφτίσια λέξεων. Και λέει: δεν υπάρχει τρόικα υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχει μνημόνιο υπάρχει διευθέτηση κ.ο.κ. Δεν αξίζει να την κάνει αυτή τη μάχη! Έχουν πει μόνοι τους ότι κρατάνε το 70% του παλιού μνημονίου, προσθέτουν 30% ισοδύναμα μέτρα.  Να καθίσουμε, λοιπόν, να δούμε συγκεκριμένα τι γίνεται επ’ αυτού. Αυτό είναι το σημαντικό.
  • Ωραία όσα λέμε για τις λοταρίες και τα υπόλοιπα, αλλά το email Βαρουφάκη προβλέπει συγκεκριμένα ότι μέχρι το τέλος Απριλίου σε πρώτη φάση και μέχρι το τέλος Ιουνίου σε δεύτερη φάση όλα που αναγράφονται εκεί θα γίνουν. Και μέσα σ’ αυτά είναι οι αυξήσεις του ΦΠΑ, οι περικοπές των πρόωρων συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι όσα μέτρα χρειαστούν για το πλεόνασμα. Όλα αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα τα λάβει.

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο