Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η κυβέρνηση μας εμπαίζει με τις νέες ρυθμίσεις για τις offshore – συνέντευξη στον REAL FM

IMG 7329ΠΗΓΗ: real.gr
 
Στην απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγείλει και να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τις offshore εταιρείες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
 
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει έναν αντιπερισπασμό λαϊκίστικου χαρακτήρα. Ενώ έφερε μία ρύθμιση, για την οποία της έκανε κριτική και μάλιστα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και η ίδια η Αυγή για τις εξωχώριες εταιρείες, τις offshore εταιρείες, τελικά περνάει μία άλλη ρύθμιση η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς τη νομική της βάση επιχειρώντας να πείσει ότι έχει πάντοτε ένα πνεύμα Ροβεσπιέρου ή ότι πάντοτε κρατεί το σπαθί της κάθαρσης στα χέρια της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.
 
Και πρόσθεσε: «Καταρχήν να σημειώσουμε ότι παρά τον αντιπερισπασμό αυτόν της κυβέρνησης έγκριτοι νομικοί και καθηγητές πανεπιστημίου σημειώνουν ότι η προηγούμενη ρύθμιση που τώρα επιχειρεί να καταργήσει η κυβέρνηση παράγει έννομα αποτελέσματα. Διότι με βάση τις αρχές του ποινικού δικαίου ισχύει ο ευμενέστερος νόμος, άρα όσοι είχαν εξωχώριες εταιρείες σε αυτές τις 26 συνεργάσιμες χώρες στην πραγματικότητα θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστήρια. Αυτό υποδηλώνει και την υποκρισία της κυβέρνησης και έρχεται να εξηγήσει και την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση. Είναι ένας ακόμη λόγος δηλαδή γιατί η ΝΔ αποχωρεί από τη συνεδρίαση. Η κυβέρνηση δεν φτάνει που έφερε την αρχική ρύθμιση στην πραγματικότητα μας εμπαίζει με τις καινούργιες ρυθμίσεις, ενώ η παλιά ρύθμιση εξακολουθεί να παράγει έννομα αποτελέσματα».
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο