Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η μείωση της ανεργίας, στήριξη της ελληνικής περιφέρειας – Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με κλιμάκιο βουλευτών που απαρτίζονταν από τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον βουλευτή Ροδόπης Ευρυπίδη Στυλιανίδη, την βουλευτή Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και τον βουλευτή Ημαθίας Σπύρο Μπαρτζώκα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της αναπτυξιακής δυναμικής της Ξάνθης μέσω των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε τη μονάδα της Sunlight –που δραστηριοποιείται στην αποθήκευση ενέργειας-, τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ ΑΕ), και τα Θερμοκήπια Θράκης. Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός, «Είδα τρεις επιχειρήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούν πολλές και καλές νέες δουλειές, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά την κρίση του κορωνοϊού και την τελευταία διεθνή ενεργειακή κρίση. Οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομίλησα το πιστοποίησαν. Και αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του κλίματος εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί. Στόχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να φέρουμε πιο κοντά τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, μεσαίες, μεγάλες και μικρές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη». Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι και η αναβάθμιση της κατάρτισης στην Ελλάδα, γιατί ένα μεγάλο ζητούμενο είναι και η δημιουργία των δεξιοτήτων που απαιτεί η αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε επίσης την τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ και υπογράμμισε την ικανοποίησή του τόσο για τη δουλειά που γίνεται από τους υπαλλήλους όσο και για τις υποδομές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη μείωση στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Και βεβαίως θα είναι οι υπάλληλοι που βγάζουν συντάξεις από εκείνους που θα βραβεύσουμε το επόμενο διάστημα. Διότι πολλές φορές έχω τονίσει ότι πρέπει να επιβραβεύονται και ηθικά όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν τα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Εχίνου και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Γυναικών «Πλέτενο» και το χωριό Πάχνη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, αγκαλιάζουμε τη μουσουλμανική μειονότητα με τον ίδιο τρόπο που στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης μαζί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη, κατά την οποία ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αντιμετωπίζει τις εκκρεμότητες του λεγόμενου 12% για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές. Σημείωσε δε ότι με βάση τις διαβεβαιώσεις τις αρμόδιων υπηρεσιών, θα αναρτηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ και οι σχετικοί συμψηφισμοί θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας παρακάθησαν σε γεύμα με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, τον τοποτηρητή Μουφτή Χεμσερή Νεζντέν, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Κουρτίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη, τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Στέλιο Μωραΐτη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άγγελο Μπεμπεκίδη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο